Ingrediente
- Crusta pentru 12 mini tarte
- 130 g unt cu 80% grasime
- 120 g untura
- 2 oua
- 3 linguri zahar
- 480 g faina
- coaja de lamaie
- Crema
- 500 g mascarpone
- 1 cutie -397 g lapte condensat caramel DeLatte
- Decor
- mure, zmeura, afine, coacaze rosii
- 1 pliculet top gel
- 50 ml sirop de mure
- 200 ml apa
Mod de preparare
Intr-un castron am cernut faina, am adaugat ouale, zaharul, untul si untura si coaja de lamaie, am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios. Am lasat la rece cca 20 min. Apoi am impartit aluatul in 12 parti aproximativ egale, am intins fiecare bucatica si am asezat-o in forma, am intepat cu furculita. Pentru ca n-am avut forme de tarta si am improvizat, am copt cate 3 bucati.
Se dau formele la cuptorul preincalzit, cca. 20 min sau pana incep sase rumeneasca frumos. Se scot din forma cand sunt coapte si se lasa la racit.
Crema. Am amestecat mascarponele cu laptele condensat cu caramel si am umplut fiecare crusta de tarta.
Deasupra am pus fructe, apoi am amestecat plicul de top gel cu siropul de mure si apa si am pus pe foc sa dea in fiert, asa cald l-am turnat peste fructele din tarte. Se lasa la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tarte cu caramel si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|