Desert mini tarte cu caramel si fructe

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
10 Mai 2018 | 3101 vizualizari
Desert mini tarte cu caramel si fructe

Pentru crusta m-am inspirat de la Timea, Zana Mov a tartelor, pentru crema m-am inspirat de la mine, ce mi-a trecut prin cap....am vrut mini tarte si pentru ca nu aveam forme speciale de mini tarte am improvizat, aveam niste forme din ceramica cu diametru de 10 cm, doar 3 bucati asa ca am copt pe rand.....

Ingrediente

  • Crusta pentru 12 mini tarte
  • 130 g unt cu 80% grasime
  • 120 g untura
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 480 g faina
  • coaja de lamaie
  • Crema
  • 500 g mascarpone
  • 1 cutie -397 g lapte condensat caramel DeLatte
  • Decor
  • mure, zmeura, afine, coacaze rosii
  • 1 pliculet top gel
  • 50 ml sirop de mure
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Intr-un castron am cernut faina, am adaugat ouale, zaharul, untul si untura si coaja de lamaie, am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios. Am lasat la rece cca 20 min. Apoi am impartit aluatul in 12 parti aproximativ egale, am intins fiecare bucatica si am asezat-o in forma, am intepat cu furculita. Pentru ca n-am avut forme de tarta si am improvizat, am copt cate 3 bucati.

Se dau formele la cuptorul preincalzit, cca. 20 min sau pana incep sase rumeneasca frumos. Se scot din forma cand sunt coapte si se lasa la racit.

 Crema. Am amestecat mascarponele cu laptele condensat cu caramel si am umplut fiecare crusta de tarta. 

Deasupra am pus fructe, apoi am amestecat plicul de top gel cu siropul de mure si apa si am pus pe foc sa dea in fiert, asa cald l-am turnat peste fructele din tarte. Se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini tarte cu caramel si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Crumble cu piersici

Postat de Irina

Crumble cu piersici

Am incalzit cuptorul la 180 grade. Piersicile decojite si curatate de sambure le-am taiat felii si le-am asezat intr-o tava unsa inainte cu putin unt. Am presarat peste ele 2 linguri de...

Citeste continuarea

Crema de ciocolata Nutella (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Crema de ciocolata Nutella (reteta video)

Se pun alunele de padure intr-un robotel de bucatarie si se mixeaza bine pana ce iese uleiul din alune si amestecul devine lichid, se adauga apoi zaharul pudra si cacaoa si se mai mixeaza pana ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2018, 19:52
Iau si eu una
la 10.05.2018, 19:56
Iau si eu, ca tare bine arata!
la 10.05.2018, 20:04
bune bune
la 10.05.2018, 20:20
Pff, te-ai cam chinuit doar cu trei forme (( Dar, au ieșit minunate, acum gustul, nu știu ce să zic pe probate și degustate!
la 10.05.2018, 20:34
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking