Desert negresa de post (multicooker 5 in 1 digital 5.6 l CrockPot )

Postat de Constelatialeu in Prajituri
28 Noi 2021 | 2980 vizualizari
Desert negresa de post (multicooker 5 in 1 digital 5.6 l CrockPot )

Am zis sa ma imprietenesc cu noul meu prieten ''cioroi'' de clasa inalta si am pregatit o negresa de post. Ne-am cam aburit reciproc dar pana la urma am scos-o la capat.

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 400 g gem de caise ( sau orice gem mai acrisor)
  • 25 ml ulei
  • 250 ml apa minerala
  • 200 g nuci prajite si taiate grosier
  • Glazura
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • sau ciocolata neagra topita( eu n-am mai facut cu ciocolata pt. ca scria pe ambalaj ca e posibil sa contina urme de lapte si vroiam sa impart prajitura )
  • Decor
  • zmeura si fulgi de migdale

Mod de preparare

Mai intai am pregatit compozitia. Intr-un castron am amestecat ingredientele uscate, faina, zahar, praf de copt si cacao, apoi am adaugat uleiul si apa minerala si am omogenizat. La final am incorporat gemul de caise si nuca taiata grosier. Vasul aparatului crockpot l-am tapetat cu hartie de copt, am turnat compozitia si am nivelat-o. Am asezat vasul in aparat, am setat functia de coacere, la 180 grade pentru 1 si 20 min. Mai intai aparatul se incalzeste la 180 grade si apoi incepe timpul de gatire. Eu mi-am vazut de treaba, aparatul si-a vazut de treaba lui. Am facut testul cu scobitoarea, fiind o negresa cu blat umed , nu trebuie sa va speriati ca e mai lipicioasa la suprafata. Am scos negresa din vas, am lasat-o sa se raceasca apoi am portionat-o si am glazurat-o cu siropul facut din apa, zahar si cacao,  fiert la foc mic pana incepe sa se ingroase .Am decorat cu zmeura si fulgi de migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa de post (multicooker 5 in 1 digital 5.6 l CrockPot )" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert prajitura cu migdale si portocale

Postat de Oana

Desert prajitura cu migdale si portocale

Se curata portocalele de coaja si de partea alba cu un cutit bine ascutit. Se taie miezul in cubulete si se scot samburii. Se cantareste miezul, avem nevoie de 300 g. Eu am folosit 4 portocale bio...

Citeste continuarea

Tiramisu reţetă originală

Postat de mirela0911

Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală Intr-o cratita se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa crema. Se lasa deoparte sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2021, 15:44
la 28.11.2021, 15:47
Ce buna este negresa cu gem . sa folosesti ,,cioroiul,, sanatoasa si sa va aburiti reciproc cat mai mult .
la 28.11.2021, 16:01
la 28.11.2021, 16:12
Ce bine arata! Tare apetisanta!
la 28.11.2021, 16:28
Tare gustoasa!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking