Desert panna cotta cu capsuni la pahar

Postat de oanapl in Prajituri
27 Iun 2021 | 2603 vizualizari
Desert panna cotta cu capsuni la pahar

Pentru că e foarte cald în casă în această perioadă, am evitat să mai pornesc cuptorul. Dacă e weekend neapărat pregătesc un desert. De data aceasta am pregătit un desert rapid cu băutură bio de ovăz Naturli fără gluten, fără zahăr adăugat, cu aromă naturală de vanilie. Acesta este un produs vegan. Daca doriți să fie de post trebuie să folosiți agar-agar în locul gelatinei. Eu am căutat dar nu am găsit la magazinele din cartier. Inițial am pregătit 4 pahare în care am pus panna cotta, dar deoarece nu am calculat bine cantitatea de căpșuni, unul dintre pahare l-am umplut cu jeleu de căpșuni doar pe jumătate, astfel încât nu l-am mai pozat. În cantitățile trecute mai jos am trecut mai multe căpșuni decăt am folosit eu. eu am folosit 500g, dar vă sfătuiesc să folosiți 800g căpșuni curățate.

Ingrediente

  • 400 ml băutură bio de ovăz 
  • 10 g gelatină pudră
  • 30 ml apă
  • 70 g zahăr măcinat
  • 1 lingură esență de vanilie
  • pentru jeleu:
  • 800 g căpșuni curățate
  • 50 g zahăr
  • 30ml apă
  • 10g gelatină pudră

Mod de preparare

Pui gelatina la hidratat în 30ml apă, pentru aproximativ 10 minute. 

Într-o cratiță pui băutură bio de ovăz Naturli, esența de vanilie și zahărul măcinat, amesteci bine și pui oala la fiert la foc mic și lași să fiarbă 2 minute, până când se topește zahărul. Lași compoziția să se răcească complet. Topești gelatina pe baie de aburi și apoi o amesteci bine cu  băutura bio de ovăz Naturli. Pui compoziția în 4 pahare (care sunt puse înclinate într-o tavă) după care bagi tava cu paharele la frigider pentru circa 2-3 ore.

Pentru jeleul de căpșuni, cureți, speli și tai căpșunile, le pui într-o cratiță, adaugi peste ele zahărul și le pui la fiert pentru 2-3 minute, apoi iei cratița de pe foc și lași compoziția să se răcească. După ce s-a răcit pasezi cu un blender.

Pui gelatina la hidratat în 30ml apă, pentru aproximativ 10 minute. Topești gelatina pe baie de aburi și apoi o amesteci bine cu căpșunile.

Scoți paharele din frigider și torni compoziția de căpșuni în pahare. Lași la frigider pentru 2-3 ore și apoi servești panna cotta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert panna cotta cu capsuni la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Rulada cu caramel mentolat si nuca

Postat de andaoana

Rulada cu caramel mentolat si nuca

Blat : O tava mare, de 30x35 a fost a mea, am acoperit-o cu foaie de copt cerata . Intr-un castron spargem ouale si le batem bine cu zaharul si praful de sare pana isi schimba culoarea si...

Citeste continuarea

Desert rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie

Postat de katty

Desert rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie

Pregatim mai intai blatul. Mixam intr-un castron albusurile impreuna cu sarea, apoi cu zaharul pana devine o bezea ferma. Adaugam uleiul, vanilia si ompgenizam compozitia. Cernem faina amestecata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2021, 23:32
la 28.06.2021, 03:52
Yumii! 😘
la 28.06.2021, 06:16
la 28.06.2021, 07:05
la 28.06.2021, 08:15
Super răcoritor desert!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking