Desert prajitura Eugenia

Postat de ela in Prajituri
8 Oct 2014 | 75282 vizualizari
Desert prajitura Eugenia

Am vazut reteta undeva pe fb si mi-a placut tare mult...am schimbat cate ceva pe la ea...nu am folosit praful de budinca, ci am facut eu crema de vanilie..este delicioasa!

Ingrediente

  • eugenii cu crema 
  • 1,5 l lapte
  • 100 gr unt
  • 8 galbenusuri
  • 3 linguri apa rece
  • esenta vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 8-9 linguri zahar pudra
  • 3 linguri amidon alimentar (daca nu aveti, puneti faina)
  • 4 linguri faina
  • cateva linguri de lapte+ness instant sau cafea,
  • esenta rom
  • 500 ml frisca lichida+zahar dupa gust+1plic intaritor frisca
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Crema: frecam galbenusurile cu zaharul pudra (sau zahar normal) cateva minute, apoi adaugam apa rece si frecam in continuare pana isi dubleaza volumul. Adaugam amidonul si faina si omogenizam bine.

Punem laptele pe foc intr-o cratita mai mare de ceramica si lasam sa se incalzeasca, dar sa nu fiarba. Punem peste galbenusurile frecate o cana din laptele cald si mixam putin, apoi turnam peste laptele ramas in cratita si lasam pana se ingroasa crema. Daca nu avem cratita de ceramica, punem la bain-marie intr-o oala si procedam la fel. Cand s-a ingrosat crema, oprim focul si lasam sa se racoreasca cateva minute, apoi punem untul si amestecam bine pana se topeste untul.

Pregatim putin lapte cald amestecat cu ness, cafea sau esenta de rom prin care trecem rapid eugeniile si le asezam in tava. Turnam deasupra crema de vanilie fierbinte si lasam sa se raceasca crema.

Mixam frisca cu zahar pudra si intaritor de frisca si punem peste crema de vanilie iar deasupra presaram ciocolata rasa. Dam la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Eugenia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu pere si Nesquick - reteta numarul 200

Postat de rhapsody

Prajitura cu pere si Nesquick - reteta numarul  200

1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile cu 60 g zahar, pana cand se deschid la culoare si isi maresc volumul. Adaugam uleiul de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat de nuca, foi de napolitana si caramel

Postat de merisor67

Desert prajitura cu blat de nuca, foi de napolitana si caramel

Blat : mixam albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam bine pana obtinem o bezea tare. Adaugam apa minerala, uleiul si mixam usor, apoi adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2014, 10:51
Rapid si cu mare efect gustativ
la 08.10.2014, 10:58
Interesant !
la 08.10.2014, 11:01
vai di mini cum arata!
la 08.10.2014, 11:02
buna praji mai ales ca imi place mult Eugenia
la 08.10.2014, 11:03
Ce-mi place

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking