Ingrediente
- eugenii cu crema
- 1,5 l lapte
- 100 gr unt
- 8 galbenusuri
- 3 linguri apa rece
- esenta vanilie
- 1 plic zahar vanilat
- 8-9 linguri zahar pudra
- 3 linguri amidon alimentar (daca nu aveti, puneti faina)
- 4 linguri faina
- cateva linguri de lapte+ness instant sau cafea,
- esenta rom
- 500 ml frisca lichida+zahar dupa gust+1plic intaritor frisca
- ciocolata rasa
Mod de preparare
Crema: frecam galbenusurile cu zaharul pudra (sau zahar normal) cateva minute, apoi adaugam apa rece si frecam in continuare pana isi dubleaza volumul. Adaugam amidonul si faina si omogenizam bine.
Punem laptele pe foc intr-o cratita mai mare de ceramica si lasam sa se incalzeasca, dar sa nu fiarba. Punem peste galbenusurile frecate o cana din laptele cald si mixam putin, apoi turnam peste laptele ramas in cratita si lasam pana se ingroasa crema. Daca nu avem cratita de ceramica, punem la bain-marie intr-o oala si procedam la fel. Cand s-a ingrosat crema, oprim focul si lasam sa se racoreasca cateva minute, apoi punem untul si amestecam bine pana se topeste untul.
Pregatim putin lapte cald amestecat cu ness, cafea sau esenta de rom prin care trecem rapid eugeniile si le asezam in tava. Turnam deasupra crema de vanilie fierbinte si lasam sa se raceasca crema.
Mixam frisca cu zahar pudra si intaritor de frisca si punem peste crema de vanilie iar deasupra presaram ciocolata rasa. Dam la rece cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Eugenia" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|