Desert rustic -MALAI DULCE

Postat de Sidy in Prajituri
31 Ian 2011 | 8122 vizualizari
Desert rustic -MALAI DULCE

Reteta este luata de pe blogul lui Adi Hadean.

Ingrediente

  • 2 cani malai fin- nu grisat
  • 1 cana gris
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 1oo ml ulei
  • 1 cana iaurt(sana)
  • 1 cana lapte dulce
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
  • eu am mai adaugat:
  • scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g stafide

Mod de preparare

Stafidele se tin in apa cu esenta de rom macar 1 ora la inmuiat.Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine spume iar galbenusurile se amesteca cine de tot cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul.Se adauga apoi toate celelalte ingrediente.La sfarsit se adauga albusurile spuma , incorporandu-le incet cu lingura cu miscari line de jos in sus.
Intr-o tava punem hartie de copt pe care o ungem cu putin unt si rasturnam compozitia prajiturii.
O dam la cuptorul dinainte incins pina face crusta aramie deasupra.
Prajitura lasa la racit si apoi se taie.
Sau asa fierbinte se rastoarna peste ea un sirop facut dintr-o cana cu apa , 3 linguri zahar care se lasa sa dea in clocot. Se adauga in sirop esenta de rom, dupa ce siropul a fiert.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rustic -MALAI DULCE" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Baba cu rom

Postat de katty

Desert Baba cu rom

Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte. Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia,...

Citeste continuarea

Napolitane cu gem, nuca si biscuiti

Postat de diana_k

Napolitane cu gem, nuca si biscuiti

Apa, zaharul si margarina se pune la fiert la foc mic. Se amesteca ocazional pana se topeste tot zaharul si margarina. Se opreste focul si se adauga nuca, biscuitii macinati, cacaoa si esenta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2011, 07:25
ce bun,matusa mea facea un malai dulce si-l servea cu iaut deliciu
la 31.01.2011, 07:35
nu am mancat niciodata dar cred ca e bun
la 31.01.2011, 08:00
nici eu nu am mancat, dar nu are de ce sa fie rau
la 31.01.2011, 08:11
e bun nu am mai mancat de ani de zile, doar la mama acasa mancam asa ceva....chiar mi-e dor....
la 31.01.2011, 08:56
E buna rau!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking