Fantome din bezea

Postat de CameliaComan in Dulciuri
30 Oct 2016 | 3908 vizualizari
Fantome din bezea

Am fost cucerita de concursul lansat de Bucataras cu ocazia sarbatorii de Halloween, cand am vazut ca premiul intai consta in acel minunat set de servire etajat. De ceva vreme tanjesc la un astfel de set minunat. M-am gandit sa pregatesc fantome din bezea infricosatoare. :) Booohoooo! :) 

Ingrediente

  • 1 albus de ou
  • 1 praf de sare
  • 50 g zahar pudra

Mod de preparare

Oul trebuie tinut la temperatura camerei. Separam abusul de galbenus. Mixam albusul de ou impreuna cu praful de sare. Adaugam zaharul pudra si mixam pana cand putem sa intoarcem bolul cu fundul in sus fara ca bezeaua sa se desprinda.

Intr-un pos punem bezeaua si intr-o tava tapetata cu faina sau hartie de copt facem formele pentru bezea.

Introducem tava la treapta intai a cuptorului si coacem cu usa intredeschisa. Lasam bezelele la cuptor timp de 1 h sau 1 h si 30 de minute. La final trebuie sa avem bezele tari si lucioase. Eu am pus si putina dulceata de visine atunci cand le-am servit. Un deliciu!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Fantome din bezea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinta cu iaurt si fructe

Postat de Elena_Daria

Placinta cu iaurt si fructe

Inainte cu 30 de minute sa ne apucam de treaba, scoatem foietajul din congelator sau il scoatem seara si il lasam in frigider pana a doua zi. Intr-un vas punem 8 oua, zaharul, grisul, coaja...

Citeste continuarea

Desert Petit Gateau

Postat de cristeena20

Desert Petit Gateau

Acest desert se pregateste si se da la rece-se baga in cuptor inainte de a fi servit-deci trebuie sa vina la masa fierbinte.  Ciocolata si untul se topesc pe aburi sau in microunde...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2016, 20:21
foarte reusite
la 30.10.2016, 20:24
Frumoase, am vrut si eu sa fac, ca am vreo 10 albusuri in congelator, dar mananc doar eu si nu ma pot abtine din mancat, asa ca am renuntat...
la 30.10.2016, 20:34
la 30.10.2016, 20:37
Ce frumoase ti-au iesit!
la 30.10.2016, 20:43
Tare simpatice!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking