Fantome din bezea

Postat de CameliaComan in Dulciuri
30 Oct 2016 | 3888 vizualizari
Fantome din bezea

Am fost cucerita de concursul lansat de Bucataras cu ocazia sarbatorii de Halloween, cand am vazut ca premiul intai consta in acel minunat set de servire etajat. De ceva vreme tanjesc la un astfel de set minunat. M-am gandit sa pregatesc fantome din bezea infricosatoare. :) Booohoooo! :) 

Ingrediente

  • 1 albus de ou
  • 1 praf de sare
  • 50 g zahar pudra

Mod de preparare

Oul trebuie tinut la temperatura camerei. Separam abusul de galbenus. Mixam albusul de ou impreuna cu praful de sare. Adaugam zaharul pudra si mixam pana cand putem sa intoarcem bolul cu fundul in sus fara ca bezeaua sa se desprinda.

Intr-un pos punem bezeaua si intr-o tava tapetata cu faina sau hartie de copt facem formele pentru bezea.

Introducem tava la treapta intai a cuptorului si coacem cu usa intredeschisa. Lasam bezelele la cuptor timp de 1 h sau 1 h si 30 de minute. La final trebuie sa avem bezele tari si lucioase. Eu am pus si putina dulceata de visine atunci cand le-am servit. Un deliciu!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Fantome din bezea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort Hallowen

Postat de sufletista

Tort Hallowen

BLAT -Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devine spuma,adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea care nu curge. Adaugam galbenusurile si apa,amestecam usor cu o...

Citeste continuarea

Turta dulce

Postat de Ina

Turta dulce

Punem 200 g de zahar  la caramelizat si stingem cu 100 de ml de apa calda.  Pregatim restul ingredientelor :  3 galbenusuri, laptele in care dizolvam bicarbonatul de amoniu, 200...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2016, 20:21
foarte reusite
la 30.10.2016, 20:24
Frumoase, am vrut si eu sa fac, ca am vreo 10 albusuri in congelator, dar mananc doar eu si nu ma pot abtine din mancat, asa ca am renuntat...
la 30.10.2016, 20:34
la 30.10.2016, 20:37
Ce frumoase ti-au iesit!
la 30.10.2016, 20:43
Tare simpatice!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking