Ingrediente
- o cutie margarina (250 g)
- esenta de vanilie
- zahar vanilat
- 250 g zahar
- 2 oua
- o lingurita scortisoara
- 500 g faina ( zicea reteta..insa la mine cred ca au mai intrat vreo 200...ca sa pot manevra aluatul pentru ca era foarte lipicios; depinde foarte mult si de faina folosita...ideea e sa puneti atata faina cat cere pentru a putea fi modelat)
- un plic praf de copt
- ornamente pentru decor
- pentru sosul de ciocolata am folosit 2 linguri de cacao si cam 50 de g de frisca lichida + 2 linguri de zahar
- 2 linguri de cacao pentru aluatul negru
Mod de preparare
Batem ouale cu mixerul si adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si esenta.
Margarina o amestecam cu faina si praful de copt.
Adaugam faina si praful de copt peste spuma de oua si amestecam pana se incorporeaza si framantam pana obtinem o bila de aluat pe care o putem intindem cu sucitorul.
Am impartit aluatul in doua parti: intr-una am adaugat 2 linguri de cacao si am framantat pana ce s-a incorporat si o lingurita de scortisoara, iar pe cealalta am lasat-o simpla.
Decupam diverse forme dupa gust si le coacem pentru circa 10 minute intr-o tava tapetata cu foaie de copt.
Le lasam sa se raceasca dupa care care le ornam cu ciocolata sau le servim simple cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri asortate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|