Ingrediente
- Aluat:
- 1 3/4 cup faina (250 g)
- 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
- 1/2 cana unt moale (100 g)
- 1 ou mare
- 1 cana zahar (200 g)
- 1 lgt esenta de vanilie
- 1/2 cana unt de arahide (cremos sau cu bucatele de alune, cum vreti :) ) (100 g)
- Umplutura aromata:
- 1/4 cana zahar pudra
- 1/2 lgt scortisoara
- 1/2 lgt cuisoare
- 1/2 cana unt de arahide
- 2 lg cacao
- 2 pliculete zahar vanilinat
- 2 lg ciocolata tocata marunt
Mod de preparare
Aluat:
Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam ouale, pe rand, esenta si untul de arahide. Separat amestecam faina si bicarbonatul de sodiu, apoi le punem peste amestecul cu unt de arahide. Aluatul rezultat va fi lipicios putin. Formam un rulou de cca 5 cm diametru, infoliem si punem in frigider pentru minim 1 ora.
Umplutura:
Amestecam bine toate ingredientele, apoi formam bilute de cca 1.5cm diametru si le punem in frigider.
Asamblare:
Scoatem ruloul din frigider, il taiem in 2 pe lungime si apoi in 10 pe latime. Cu mainile udate bine, luam cate o bucatica si o presam intr-un disc subtire de cca 0.3 cm. Pe disc asezam o biluta de umplutura si o invelim bine fara a lasa crapaturi in invelis. Asezam fursecurile in tava, le aplatizam putin cu fundul unui borcan, apoi le tinem in cuptor la 165-170C pana ce se rumenesc bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu unt de arahide aromat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|