Fursecuri cu unt de arahide aromat

Postat de Anamaria7 in Prajituri
26 Sep 2012 | 4391 vizualizari
Fursecuri cu unt de arahide aromat

Al doilea rand de fursecuri pentru roooad triiiiip avec mes collegues :) ador untul de arahide in prajituri, da o aroma si un miros incredibil de alune!

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 3/4 cup  faina (250 g)
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 cana unt moale (100 g)
  • 1 ou mare
  • 1 cana zahar (200 g)
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1/2 cana unt de arahide (cremos sau cu bucatele de alune, cum vreti :) ) (100 g)
  • Umplutura aromata:
  • 1/4 cana zahar pudra
  • 1/2 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt cuisoare
  • 1/2 cana unt de arahide
  • 2 lg cacao
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 2 lg ciocolata tocata marunt

Mod de preparare

Aluat:

Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam ouale, pe rand, esenta si untul de arahide. Separat amestecam faina si bicarbonatul de sodiu, apoi le punem peste amestecul cu unt de arahide. Aluatul rezultat va fi lipicios putin. Formam un rulou de cca 5 cm diametru, infoliem si punem in frigider pentru minim 1 ora.

Umplutura:

Amestecam bine toate ingredientele, apoi formam bilute de cca 1.5cm diametru si le punem in frigider.

Asamblare:

Scoatem ruloul din frigider, il taiem in 2 pe lungime si apoi in 10 pe latime. Cu mainile udate bine, luam cate o bucatica si o presam intr-un disc subtire de cca 0.3 cm. Pe disc asezam o biluta de umplutura si o invelim bine fara a lasa crapaturi in invelis. Asezam fursecurile in tava, le aplatizam putin cu fundul unui borcan, apoi le tinem in cuptor la 165-170C pana ce se rumenesc bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu unt de arahide aromat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gogosi - reteta video

Postat de Oana

Gogosi - reteta video

Laptele se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si se lasa pe foc, amestecand lejer, pana cand zaharul s-a topit si laptele s-a incalzit putin. Il lasam apoi la racit cat sa fie caldut si...

Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu prune, nuci si alune

Postat de oanapl

Desert prajitura rasturnata cu prune, nuci si alune

Am folosit o tavă cu dimensiunile 35/25 cm, pe care am tapetat-o cu hârtie de copt. Speli prunele și le scoți sâmburii. Presari nucile și alunele tăiate grosier în tavă,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2012, 10:10
prima servita
la 26.09.2012, 10:35
Si eu, si eu
la 26.09.2012, 10:39
ce faine sunt
la 26.09.2012, 10:44
la 26.09.2012, 11:37
foarte faine

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking