Gem ( dulceata) din piersici rosii de gradina

Postat de Constelatialeu in Dulceata / Gem
17 Sep 2014 | 6367 vizualizari
Gem ( dulceata) din piersici rosii de gradina

Nici gem si nici dulceata,ceva intre,dar aromat si parfumat.....

Ingrediente

  • 4 kg piersici rosii ( curatate si taiate)
  • 2 kg zahar

Mod de preparare

Mai intai culegem piersicile,daca avem de unde,eu am avut.Iar anul asta tare frumoase au crescut.Curatam piersicile de coaja si le taiem feliute potrivit de groase.Le punem in tuci,adaugam zaharul,amestecam bine si lasam cca 2 ore sa-si lase zeama.Apoi asezam tuciul pe foc,cu flacara medie si lasam sa fiarba,din cand in cand luam spuma formata.Lasam sa scada cat consideram noi,n-am scazut ca pentru gem,dar nici ca pentru dulceata,undeva la mijloc.Punem in borcane,capacim borcanele si apoi le invelim cu o patura si lasam sa se raceasca pana a doua zi.A doua zi depozitam borcanele in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem ( dulceata) din piersici rosii de gradina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Gem de gutui cu vanilie si scortisoara

Postat de AdrianUdrea

Gem de gutui cu vanilie si scortisoara

Mai intai fierbem un sirop din apa cu jumatate din cantitatea de zahar in care punem si batoanele de scortisoara. Cat timp fierbe siropul taiem gutuile in sferturi si le indepartam cotoarele....

Citeste continuarea

Dulceata de smochine

Postat de Irina

Dulceata de smochine

Intai si intai am pregatit smochinele: le-am spalat, taiat coditele si le-am taiat in patru. Apa impreuna cu zaharul le-am pus pe foc pana s-a format un sirop legat.  Am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2014, 21:06
bun bun
la 17.09.2014, 21:15
la 17.09.2014, 21:17
Tare bun..
la 17.09.2014, 21:18
Imi place!
la 17.09.2014, 21:20
imi place!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking