Gem ( dulceata) din piersici rosii de gradina

Postat de Constelatialeu in Dulceata / Gem
17 Sep 2014 | 6349 vizualizari
Gem ( dulceata) din piersici rosii de gradina

Nici gem si nici dulceata,ceva intre,dar aromat si parfumat.....

Ingrediente

  • 4 kg piersici rosii ( curatate si taiate)
  • 2 kg zahar

Mod de preparare

Mai intai culegem piersicile,daca avem de unde,eu am avut.Iar anul asta tare frumoase au crescut.Curatam piersicile de coaja si le taiem feliute potrivit de groase.Le punem in tuci,adaugam zaharul,amestecam bine si lasam cca 2 ore sa-si lase zeama.Apoi asezam tuciul pe foc,cu flacara medie si lasam sa fiarba,din cand in cand luam spuma formata.Lasam sa scada cat consideram noi,n-am scazut ca pentru gem,dar nici ca pentru dulceata,undeva la mijloc.Punem in borcane,capacim borcanele si apoi le invelim cu o patura si lasam sa se raceasca pana a doua zi.A doua zi depozitam borcanele in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem ( dulceata) din piersici rosii de gradina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dulceata de coacaze rosii

Postat de Ina

Dulceata de coacaze rosii

Indepartam bobitele de coacaze de pe crengute. Punem sa fiarba la foc mic 300 ml apa cu 1,4 kg zahar, pana incepe sa se lege un sirop care luceste. Adaugam coacazele spalate si scurse impreuna...

Citeste continuarea

Dulceata de cirese

Postat de Pungasa_Rogue

Dulceata de cirese

Se spala ciresele si li se indeparteaza coditele si samburii. Pe masura ce se scot samburii, ciresele se aseaza intr-o cratita si dupa ce se formeaza un strat generos, se adauga zahar peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2014, 21:06
bun bun
la 17.09.2014, 21:15
la 17.09.2014, 21:17
Tare bun..
la 17.09.2014, 21:18
Imi place!
la 17.09.2014, 21:20
imi place!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking