Ingrediente
- 600 gr capsuni curatati si taiati cubulete.
- 50 gr capsuni pt decor.
- 380,sau 400 gr zahar.
- 800 ml apa.
- sucul de la 2 lamai dati prin storcator.
- 1 paharel de lichior de caspuni(sau sucul de la o portocala cu putin lichior )
- frisca batuta cu zahar pudra pt decor.
Mod de preparare
Deci incep sa explic cea mai buna granita mancata vreodata, e simplu, in jumate de ora e gata pregatirea.
Facem un pireu din capsuni (ori prin storcator, ori cu storcatorul de rosii, ori cu mixerul, cum doriti numai pireu sa fie) si adaugam sucul de la 2 lamai si lichiorul de capsuni.
Separat intr-o cratita incapatoare punem apa cu zaharul si il incalzim putin pana se dizolva zaharul (care nu e mult cred eu, e chiar potrivit de dulce) si apoi lasam sa se raceasca cateva minute dupa care adaugam la compozitia de capsuni cu lamaie, amestecam si turnam intr-o tava mare care o punem la congelator pentru 2 ore, dupa care invartim cu o lingura de lemn. Se va intari putin in partile laterale, amestecam si mai lasam 30 de minute, dupa care iar amestecam cu lingura,si tot asa, din cand in cand amestecam si dupa cateva ore se va intari compozitia. Amestecam mereu.
Inainte de a servi dam cu mixerul putin ca sa il facem un pic mai fin si gata. Asezam in pahare si batem putina frisca care o vom aseza deasupra si cate o capsuna.
E totul o minunatie, din pacate n-am avut chifla, dar tot e buna, foarte buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Granita de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|