Granita de capsuni

Postat de alba_zori in Dulciuri
22 Apr 2012 | 5748 vizualizari
Granita de capsuni

Reteta italiana,se mananca foarte mult in timpul verii pe la restaurante si baruri,in reteta mea sant cantitatile necesare pentru o granita de calitate si gustoasa,care intr-adevar are gust de caspuni.Pe la baruri poate vor sa economiseasca capsunii si baga coloranti si apa mai multa si iese o calitate mai slaba,dar sant si locuri unde o fac buna nu intru in detaliu,oricum eu prefer s-o fac singura si stiu ca sant capsuni buni si e de calitate repet.Se adauga frisca si capsune alaturi de o chifla dulce,e senzationala!pofta mare!

Ingrediente

  • 600 gr capsuni curatati si taiati cubulete.
  • 50 gr capsuni pt decor.
  • 380,sau 400 gr zahar.
  • 800 ml apa.
  • sucul de la 2 lamai dati prin storcator.
  • 1 paharel de lichior de caspuni(sau sucul de la o portocala cu putin lichior )
  • frisca batuta cu zahar pudra pt decor.

Mod de preparare

Deci incep sa explic cea mai buna granita mancata vreodata, e simplu, in jumate de ora e gata pregatirea.

Facem un pireu din capsuni (ori prin storcator, ori cu storcatorul de rosii, ori cu mixerul, cum doriti numai pireu sa fie) si adaugam sucul de la 2 lamai si lichiorul de capsuni.

Separat intr-o cratita incapatoare punem apa cu zaharul si il incalzim putin pana se dizolva zaharul (care nu e mult cred eu, e chiar potrivit de dulce) si apoi lasam sa se raceasca cateva minute dupa care adaugam la compozitia de capsuni cu lamaie, amestecam si turnam intr-o tava mare care o punem la congelator pentru 2 ore, dupa care invartim cu o lingura de lemn. Se va intari putin in partile laterale, amestecam si mai lasam 30 de minute, dupa care iar amestecam cu lingura,si tot asa, din cand in cand amestecam si dupa cateva ore se va intari compozitia. Amestecam mereu.

Inainte de a servi dam cu mixerul putin ca sa il facem un pic mai fin si gata. Asezam in pahare si batem putina frisca care o vom aseza deasupra si cate o capsuna.

E totul o minunatie, din pacate n-am avut chifla, dar tot e buna, foarte buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Granita de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert branzoaice

Postat de licurici_lra

Desert branzoaice

Pentru aluat, drojdia se amesteca cu putin zahar, o lingura de lapte si o lingura de faina, apoi se lasa cateva minute sa creasca. Laptele se incalzeste cu zaharul, apoi se adauga...

Citeste continuarea

Cake pops cu rom si ciocolata

Postat de timea

Cake pops cu rom si ciocolata

Zdrobim blaturile cu mana intr-un bol. Turnam peste blatul faramitat laptele usor incalzit amestecat cu mierea, amestecam si adaugan apoi untul si esenta de rom. Omogenizam bine si cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2012, 19:02
tot ce este cu capsuni imi place
la 22.04.2012, 19:27
ce bunatate
la 22.04.2012, 19:28
yamiiii
la 22.04.2012, 19:29
minunat!
la 22.04.2012, 19:32
multumesc foarte mult

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking