Inimioare Sacher ( Sacher Herzchen)

Postat de danakarin in Prajituri
16 Dec 2011 | 7952 vizualizari
Inimioare Sacher ( Sacher Herzchen)

La capitolul fursecuri, cred ca vor fi printre ultimele inainte de Craciun. Reteta am gasit-o pe Chefkoch.de si am schimbat putin.

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 150 g migdale macinate
  • 2galbenuse
  • 125 g zahar praf
  • 175 g unt
  • 15 g cacao
  • 1 pliculet zahar vanillat
  • 2 lingurite rom
  • pentru stratul de martipan
  • 300 g martipan
  • 150 g zahar praf
  • 200 g gem de caise
  • coaja de la o portocala
  • 2 linguri de suc de portocala
  • Pentru glazura:
  • 125 g smantana de frisca
  • 50 g miere de albine
  • 30 g unt
  • 150 g ciocolata de menaj
  • pentru decor: 
  • glazura de ciocolata alba, din comert.

Mod de preparare

Se amesteca faina si cacaua, se adauga migdalele macinate, apoi zaharul, untul , galbenusurile, romul si vanillia si se framanta pana obtinem un aluat omogen, care se pastreaza o ora la rece. Intindem apoi o foaie de 1/2 cm, si decupam inimioarele. Eu am impartit aluatul in mai multe parti si am decupat pe rand. Putem folosi si numai o forma rotunda, dupa plac, si le coacem la 160 de grade 10-15 minute. Vom avea cel putin 2 tavi mari de cuptor. Le lasam apoi sa se raceasca.

Intre timp amestecam 200 g de gem de caise cu coaja rasa de portocala si cu sucul de portocala, fierbem compozitia 1-2 minute si o trecem printr-o sita fina. Cu ajutorul unei pensule ungem fiecare inimioara.

Martipanul il framantam cu zaharul praf, vom obtine o coca omogena, pe care o si intindem, intre 2 foi de hartie de copt un strat subtire, ca de aluat, il taiem in forma de inimoiara a fursecurilor. Eu am facut pe rand, am luat cate o cantitate mica, am decupat, apoi am intins iar o cantitate mica...altfel riscam sa se lipeasca de foaia de copt. Asezam martipanul peste fursecurile unse si lasam sa se usuce.

Din smantana, miere, ciocolata, unt, realizam glazura, dar putem folosi si una din comert. Glazuram inimioarele, le lasam sa se intareasca. La sfarsit topim glazura alba, o turnam intr-un cornet, eu am folosit o punga de plastic pe care am gaurit-o intr.un colt, si decoram inimioarele.

Pare un pic laborios, este poate, dar mie mi-a facut placere sa le fac, iar gustul este exceptional.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare Sacher ( Sacher Herzchen)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura Dobos

Postat de Meea

Desert prajitura Dobos

           Foi:  Mixăm albușurile împreună cu zahărul până când spuma stă băț. Adăugăm gălbenușurile și untul și...

Citeste continuarea

Placinta cu iaurt

Postat de Ela68

Placinta cu iaurt

1. Foile se lasa la dezghetat. 2. Ouale se bat cu zaharul, apoi se adauga iaurtul, esenta de vanilie si coaja de lamaie. 3. Stafidele se lasa la inmuiat in putina apa cu esenta de rom. 4....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2011, 08:53
Minunate!
la 16.12.2011, 08:54
super
la 16.12.2011, 08:57
alte minunatii ai facut Dana
la 16.12.2011, 10:08
superbe
la 16.12.2011, 11:01
ce frumoase inimioare

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking