Lemon bars/ patratele cu lamaie

Postat de bitza in Prajituri
19 Dec 2011 | 9796 vizualizari
Lemon bars/ patratele cu lamaie

Ingrediente

  • Baza:
  • 125 g unt
  • 75 g zahar
  • 200 g faina
  • 3 g praf de copt
  • Coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 5 lingurite amidon
  • 50 ml zeama de lamaie
  • Coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Baza:

Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se formeaza o bila de aluat care se intinde usor cu un sucitor apoi se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt/faina. Cu ajutorul degetelor se intinde mai bine in tava si se formeaza o baza de 1-2 cm pe margine. Aluatul se inteapa cu furculita si se pun in cuptorul preincalzit pentru 18-20 minute/

Umplutura:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga zeama de lamaie , coaja si amidonul.

Compozitia obtinuta se toarna peste aluatul copt, din tava, si se introduce din nou in cuptor pentru 20-25 minute, la temperatura medie pana se “incheaga” umplutura. Se opreste focul si se lasa sa se racoreasca, apoi se proportioneaza si se pudreaza cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon bars/ patratele cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura Deliciu

Postat de rocsi_1612

Prajitura Deliciu

Miezul de nuca il tocam marunt cu un cutit. Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt punem nuca si o nivelam ( am folosit o tava de 24 pe 37). Blatul: Batem toate...

Citeste continuarea

Sarlota Vlad

Postat de CookieMonster

Sarlota Vlad

Mousse de banane 1.  Gelatina se pune la hidratat 10 minute in 100 ml de apa rece 2.  Galbenusurile, zaharul si margarina se pun intr-un vas cu fund dublu, la foc moderat....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.12.2011, 22:24
bun bun...vreau si eu.macar o patratica...
la 19.12.2011, 22:39
Uooooooooff ma duc sa ma culc
la 19.12.2011, 22:52
minunateeeee!
la 19.12.2011, 22:54
la 19.12.2011, 22:59
Ce nebunie dulce!!!!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking