Mini eclere cu crema de cremes

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
5 Mai 2013 | 5530 vizualizari
Mini eclere cu crema de cremes

Ne plac si le execut foarte des in diverse forme si cu diverse creme.

Ingrediente

  • Coji de ecler
  • 1 pachet margarina unirea
  • 250 g faina
  • 1/2 l apa
  • 1 praf de sare
  • 5-6 oua
  • Crema
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 50 g amidon
  • esenta vanilie
  • 200 ml frisca
  • Glazura
  • 150 g ciocolata neagra
  • 50 g zahar farin
  • 100 ml smantana pt.frisca
  • 50 g margarina rama

Mod de preparare

Mai intai pregatim compozitia de eclere. Punem apa la fiert cu sare, adaugam margarina si amestecam pana se topeste, apoi punem faina si amestecam repede sa nu faca cocoloase. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand (sa fie suficient de rece incat sa nu se taie cand adaugam ouale). Cand s-a racit suficient incorporam ouale, unul cate unul, amestecand bine, daca e nevoie punem si al saselea ou, daca nu raman doar 5 (eu am pus 5). Cand e gata omogenizata tapetam o tava cu foaie de copt si formam minieclerele, dam tava la cuptor, preincalzit, cca 35 minute la foc domol pana incep sa se rumeneasca. Se lasa la racit.

Crema:

Amestecam ouale cu zaharul, amidonul, laptele si fierbem pe baie de abur pana se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam esenta de vanilie, lasam sa se raceasca. Cand s-a racit suficient adaugam frisca si omogenizam.

Glazura:

Ciocolata o maruntim, adaugam zaharul, smantana si pe baie de abur amestecam continuu pana se topeste ciocolata, la final adaugam margarina.

Asamblare:

Taiem eclerele pe orizontala le umplem cu crema si apoi le glazuram

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere cu crema de cremes" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose cu peltea (jeleu) din flori de soc

Postat de TAB1TA

Briose cu peltea (jeleu) din flori de soc

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol mai adanc se mixeaza ouale cu zaharul  pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Se incorporeaza usor uleiul, apoi...

Citeste continuarea

Desert fursecuri cu musli, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert fursecuri cu musli, fara zahar

Intr-un bol, punem untul la temperatura camerei, smantana si le mixam. Adaugam oul, indulcitorul pudra si le amestecam bine. Nucile le tocam cu un cutit, le punem peste compozitia de mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2013, 15:48
Astea's bune
la 05.05.2013, 15:51
Si mie imi plac oricum in orice forma!!!!
la 05.05.2013, 15:55
Sosesc!
la 05.05.2013, 15:55
bune de tot!
la 05.05.2013, 16:15
Si mie imi plac mult

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking