Mini prajituri cu nuca, visine si ciocolata

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
1 Iul 2016 | 4256 vizualizari
Mini prajituri cu nuca, visine si ciocolata

Visine, ciocolata si nuca, zic eu o compinatie ideala...liberi sa ma contraziceti....

Ingrediente

  • 6 oua
  • 250 g margarina rama maestro
  • 200 g zahar
  • 230 g faina
  • 100 g ciocolata Kandia 85 % cacao
  • 130 g nuca taiata grosier
  • 1 praf de copt
  • visine fara samburi
  • Pentru decorat
  • 100 g ciocolata neagra
  • 500 ml frisca lichida
  • 22 visine cu sambure

Mod de preparare

Pentru aceste prajiturele am folosit forme de silicon in care am pus hartiute pentru briose. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am incorporat nucata taiata grosier. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul. Am topit margarina si apoi am adaugat ciocolata maruntita si am amestecat pana ce ciocolata s-a topit, acest amestec l-am adaugat peste galbenusuri si am mixat foarte bine.Compozitia obtinuta am incorporat-o in albusuri, la final am adaugat faina si praful de copt si am omogenizat compozitia. Am luat cate-o lingura plina de compozitie si am asezat in fiecare forma, deasupra am pus 3 visine fara samburi, am dat formele la cuptor. Sunt gata cand trec testul scobitorii. Se lasa la racit foarte bine.

Crema pentru decor : Cicolata cu frisca lichida pe foc pana ce ciocolata se topeste, atentie, nu trebuie sa dea in fiert. Apoi lasam la rece cateva ore. Dupa vreo 2 ore scoatem din frigider si mixam bine, pana obtinem o crema spumoasa. Crema pe care o punem intr-un posh si ornam fiecare prajitura-n parte, apoi asezam cate-o visina cu sambure ca decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini prajituri cu nuca, visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Plăcintă cu brânză dulce și stafide

Postat de panacris

Plăcintă cu brânză dulce și stafide

Brânza dulce de vaci, urda dulce, se amestecă cu zahărul, gălbenușurile, coaja de lămâie și stafidele, până se înglobează toate ingredientele si se obține o cremă...

Citeste continuarea

Desert placinta cu mere

Postat de autodiag

Desert placinta cu mere

Umplutura de mere: Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pun la calit impreuna cu zaharul (dupa gust), iar dupa ce scade zeama lasata de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2016, 15:33
Petrecereee?? Ca prea te-ai prajiturittt
la 01.07.2016, 15:41
La ce pofta am mie imi trebuie maxi
la 01.07.2016, 15:42
Andrutza, din pacate nu-i petrecere...e doar un parastas pentru tatal meu..
la 01.07.2016, 15:43
Imi pare rau!
la 01.07.2016, 15:48
ce faine sunt

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking