Mini prajituri cu nuca, visine si ciocolata

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
1 Iul 2016 | 4293 vizualizari
Mini prajituri cu nuca, visine si ciocolata

Visine, ciocolata si nuca, zic eu o compinatie ideala...liberi sa ma contraziceti....

Ingrediente

  • 6 oua
  • 250 g margarina rama maestro
  • 200 g zahar
  • 230 g faina
  • 100 g ciocolata Kandia 85 % cacao
  • 130 g nuca taiata grosier
  • 1 praf de copt
  • visine fara samburi
  • Pentru decorat
  • 100 g ciocolata neagra
  • 500 ml frisca lichida
  • 22 visine cu sambure

Mod de preparare

Pentru aceste prajiturele am folosit forme de silicon in care am pus hartiute pentru briose. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am incorporat nucata taiata grosier. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul. Am topit margarina si apoi am adaugat ciocolata maruntita si am amestecat pana ce ciocolata s-a topit, acest amestec l-am adaugat peste galbenusuri si am mixat foarte bine.Compozitia obtinuta am incorporat-o in albusuri, la final am adaugat faina si praful de copt si am omogenizat compozitia. Am luat cate-o lingura plina de compozitie si am asezat in fiecare forma, deasupra am pus 3 visine fara samburi, am dat formele la cuptor. Sunt gata cand trec testul scobitorii. Se lasa la racit foarte bine.

Crema pentru decor : Cicolata cu frisca lichida pe foc pana ce ciocolata se topeste, atentie, nu trebuie sa dea in fiert. Apoi lasam la rece cateva ore. Dupa vreo 2 ore scoatem din frigider si mixam bine, pana obtinem o crema spumoasa. Crema pe care o punem intr-un posh si ornam fiecare prajitura-n parte, apoi asezam cate-o visina cu sambure ca decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini prajituri cu nuca, visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert clatite

Postat de mitinita

Desert clatite

Intr-un bol punem laptele, apa minerala si ouale si batem cu telul. Cernem faina si amestecam. Punem pe foc o tigaie de clatite si o infierbantam. Punem cateva picaturi de ulei si adaugam cu...

Citeste continuarea

Desert cornuri cu ciocolata

Postat de sufletista

Desert cornuri cu ciocolata

Aluatul dezghetat la temperatura camerei il intindem putin. Amestecam crema de branza cu esenta de vanilie, coaja de lamaie, (eu am folosit uscata). Ungem aluatul cu crema de branza, taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2016, 15:33
Petrecereee?? Ca prea te-ai prajiturittt
la 01.07.2016, 15:41
La ce pofta am mie imi trebuie maxi
la 01.07.2016, 15:42
Andrutza, din pacate nu-i petrecere...e doar un parastas pentru tatal meu..
la 01.07.2016, 15:43
Imi pare rau!
la 01.07.2016, 15:48
ce faine sunt

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking