Ingrediente
- 3 oua
- 2 cani faina
- un plic zahar vanilat
- o cana zahar 150 g
- o lingurita praf de copt
- 3 patratele de cioclata
- 75 ml ulei
- Crema
- 500 ml lapte
- jumatate cana faina
- o esenta de vanilie
- 15 g margarina
- jumatate cana zahar
Mod de preparare
Intr-un vas am batut spuma zaharul cu cele 3 oua si zaharul vanilat pana devine o crema spumoasa , dupa care adaugam uleiul in fir subtire exact ca la maioneza .
Se adauga faina, praful de copt si continuam sa amestecam pana devine amestecul de consistenta unui chec . La sfarsit rupem patratelele de ciocolata si le adaugam .
Eu am folosit formele de briose de aluminiu deoarece forma mea este de 6 si nu am vrut sa folosesc tava de 2 ori. Am uns tava cu ulei si am presarat faina pentru a fi sigura ca nu se lipeste. Am turnat compozitia
Am dat la cuptor preincalzit si am dat la cuptor pt 30 min,
Intre timp am preparat o crema pe baza de lapte, vanilie ,margarina, zahar si faina .Intr-o tigaita care nu se lipeste am pus laptele cu zaharul si esenta de vanilie si am lasat sa se incalzeasca , cand este destul de incalzit laptele adaugam faina putin cate putin si amestecam cu un tel pana incepe sa devina o crema consistenta. Adaugam cam 15 g de margarina si amestecam, lasam sa se raceasca si apoi ornam briosele cum dorim.
Pe briose am presarat ciocolata rasa .
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins ( 12 Briose )" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|