Napolitane cu trei tipuri de crema

Postat de zena18 in Prajituri
13 Apr 2014 | 15902 vizualizari
Napolitane cu trei tipuri de crema

Un desert simplu si gustos :)

Ingrediente

  • Foi de napolitana
  • Pentru crema de caramel
  • 200 gr zahar
  • 150 ml apa
  • 200 gr biscuiti macinati
  • Pentru crema de cocos
  • 250 gr unt
  • 200 gr cocos
  • 200 gr zahar pudra
  • Pentru crema de ciocolata
  • 200 gr ciocolata amaruie sau cu lapte
  • 150 ml smantana dulce pentru frisca

Mod de preparare

Se pune zaharul intr-o oala la caramelizat.Dupa ce se topeste si prinde culoarea specifica ,se pune apa cu atentie si se amesteca pana se topeste.Se pun biscuitii si se omogenizeaza.Compozitia astfel obtinuta se pune peste prima foaie de napolitana.

Se amesteca untul cu zaharul pana se formeaza o crema iar zaharul se topeste.Se adauga nuca de cocos si se amesteca.Punem a doua-a foaie de napolitana iar deasupra intindem bine crema de cocos.

Intr-o oala topim ciocolata dupa care adaugam smantana lichida.Omogenizam bine cu grija sa nu se prinda iar apoi intindem peste a 3-a foaie.Se lasa cateva ore sa se inmoaie foile...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu trei tipuri de crema" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prăjitură de brânză de vaci (fără făină)

Postat de Zamfira

Prăjitură de brânză de vaci (fără făină)

Omogenizăm foarte bine brânza de vaci cu smântâna și zahărul pudră. Amestecăm cele 5 gălbenușuri cu 5 linguri de zahăr tos și 5 linguri de griș. Adăugăm...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si mousse de caramel

Postat de simona72

Desert prajitura cu mere si mousse de caramel

Pentru blat: se amesteca ingredientele uscate intru-un castron, respectiv: faina, cacao, cafea, sare, bicarbonat, praf de copt. In alt castron se amesteca cu un tel ingrediente umede, respectiv:...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2014, 06:15
bun
la 14.04.2014, 08:29
la 14.04.2014, 10:47
la 14.04.2014, 15:05
arata bine!
la 14.04.2014, 20:42
Foarte bune

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking