Ochiuri in cuib de mamaliguta

Postat de Ina in Aperitive / Garnituri
25 Mai 2010 | 4206 vizualizari
Ochiuri in cuib de mamaliguta

Pentru orice ora din zi....

Ingrediente

  • Mamaliguta:
  • 400 ml de apa
  • malai cat cuprinde (300 -350 g ... eu nu-l masor :-P )
  • sare
  • 50 g unt
  • telemea de oaie
  • 2 oua
  • 100 g unt

Mod de preparare

Mamaliguta:

     Se pune apa la fiert, cu putina sare si un praf de malai. Cand clocoteste se toarna in ploaie malaiul ( ca la gris cu lapte), mestecand continuu cu o lingura de lemn ( daca n-ai facalet ). Adaugi si untul si mesteci in continuare, pana malaiul se umfla si mamaliga se desprinde usor de peretii vasului.

    O rastorni pe o farfurie si e gata!

Aranjarea:

     Pe o farfurie asezi  un strat de branza rasa de oaie , pui bucatele de unt, apoi acoperi totul cu un strat de mamaliguta fierbinte. Razi si peste mamaliguta branza, apoi finalizezi totul cu un ou ochi deasupra. ( asta stiti sa-l faceti :)))  )

    Se serveste fierbinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ochiuri in cuib de mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose cu ciuperci, cascaval si salam

Postat de Pungasa_Rogue

Briose cu ciuperci, cascaval si salam

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron se bat ouale, peste care se adauga laptele, uleiul, ciupercile clatite si scurse, cascavalul dat pe razatoarea mare si sarea....

Citeste continuarea

Tarta cu spanac

Postat de Alina26

Tarta cu spanac

Punem uleiul la incalzit si adaugam ceapa tocata marunt cu putina sare si lasam sa se inmoaie. Spalam spanacul si il punem peste ceapa si lasam la foc mic acoperit cu un capac. Amestecam din cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2010, 14:24
E gata masa!!!
la 25.05.2010, 14:36
Uite ca eu am venit !!! ce bunatate !!!
Mai tarziu am sa vin si eu cu un balmos autentic !
la 25.05.2010, 14:40
la 25.05.2010, 18:12
Bun de tot!
la 25.05.2010, 19:29
bun rau

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking