Orez cu porumb, legume chinezesti si chiftelute cu susan

Postat de Oana in Mancaruri de post
6 Dec 2013 | 7445 vizualizari
Orez cu porumb, legume chinezesti si chiftelute cu susan

Ingrediente

  • o ceasca cu orez sau o punguta de 200 g orez uncle ben's
  • 200 gr boabe de porumb congelat
  • un morcov
  • 2 felii de telina
  • jumatate de ardei gras rosu
  • jumatate de dovlecel
  • o ceapa
  • o lingurita ghimbir ras
  • o lingura sos de soia
  • 2 linguri sos dulce-picant
  • 100 ml suc de rosii
  • 2 linguri ulei de susan aromat cu usturoi

Mod de preparare

Orezul se spala si se fierbe pana se umfla, se scurge de apa si se pastreaza cald. Boabele de porumb congelate se pun in apa fiarta si apoi se fierb 15 minute, se scurg de apa si se amesteca cu orezul. Se condimenteaza dupa gust cu sare, eventual o lingurita de unt.

Pentru legumele chinezesti, se curata si se spala legumele, apoi se taie bastonase subtiri. Se incinge uleiul in wok sau intr-o tigaie mai adanca. Uleiul aromatizat se gaseste la raftul cu produse chinezesti din supermarketuri. Se pune ceapa si ghimbirul ras, se lasa putin la inmuiat. Se adauga apoi morcovul si ardeiul gras, iar dupa 5 minute si dovlecelul. Se pune sosul de soia si eventual 2-3 linguri de apa fiarta, sa se imnoaie putin legumele si se lasa cateva minute pe foc, amestecand din cand in cand. La final se adauga sosul de rosii si sosul picant si se mai lasa 2 minute sa fiarba. Legumele trebuie sa fie "al dente". Daca mai este cazul se pune sare si se spresara cu seminte de susan.

Se aseaza orezul pe farfurie, iar deasupra legume chinezesti si se serveste cu chiftelute de pui cu susan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu porumb, legume chinezesti si chiftelute cu susan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post)

Postat de Ksenya

Солянка II грибная- Supa ruseasca II de ciuperci ( de post)

   Intr-o oala, ceapa o spalam, tocam si o calim in 3 linguri de   ulei   2 minute, adaugam morcovul spalat si dat prin razatoarea mare. Mai lasam 2-3 minute. Adaugam...

Citeste continuarea

Burrito vegetarian, de post

Postat de rocsi_1612

Burrito vegetarian, de post

Orezul il spalati, il puneti la fiert in apa cu putina sare. Cand s-a patruns, il rasturnati intr-o sita si il lasati sa se scurga bine. Ceapa curatata o tocati marunt, usturoiul curatat il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2013, 14:02
delicioasa mancarica
la 06.12.2013, 14:05
Azi mancam la Oana, ca a adus papa bun!
la 06.12.2013, 14:08
bun bun
la 06.12.2013, 14:34
ce de bunaciuni ai facut Oana
la 06.12.2013, 14:49
Grozava papica!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking