Oua vopsite natural

Postat de Sabina in Aperitive / Garnituri
21 Apr 2011 | 7084 vizualizari

Anul trecut am experimentat vopsirea oualelor rosii cu foite de ceapa si a fost o neasteptata reusita. Anul acesta am vopsit si oua galbene, tot fara vopsea de oua ...folosind tumeric. O sa ma intrebati ce-i tumericul? Ei bine, este o planta, din a carei radacina se obtine un condiment de culoare galben, originar din regiunea indo-malaeziana. Condimentul se gaseste si la noi usor, in magazinele naturiste, tip plafar.

Ingrediente

  • 2 linguri tumeric
  • 2 linguri otet
  • un praf de sare
  • 6-7 oua
  • 2 linguri ulei (luciu)
  • 1 litru apa

Mod de preparare

Punem la fiert un litru de apa impreuna cu un praf de sare. Degresam ouale,(care trebuie sa fie la temperatura camerei) spalandu-le usor cu apa si otet ori detergent. Cand apa incepe sa fiarba adaugam doua linguri de otet si tumericul. Rand pe rand adaugam ouale in apa colorata in galben si lasam sa fiarba pentru 20 -25 de minute. La final scoatem ouale galbene pe un servetel si le stergem imediat cu un servetel imbibat in ulei.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Mancaruri de post
Supe/Ciorbe
Dulciuri
Mancaruri cu carne
Paste
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare