Ingrediente
- 1 kg branza de vaci dulce
- 200 g. unt topit (pastram un pic pentru uns tava)
- 3 linguri cu varf faina
- 6 oua
- 220 g. zahar
- 1 esenta vanilie
- 2 linguri gris
- 1 varf de cutit sare
- 3 linguri cu varf de lapte praf
- coaja de la o portocala
- jumatate de pliculet de praf de copt ~5 g
- 100g.stagide
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
Branza
se freaca cu zaharul, galbenusurile si untul topit. Se adauga faina, praful de copt stins cu putina zeama lamaie si sarea , grisul, laptele praf coaja de portocala ,esenta de vanilie
si stafidele si se omogenizeaza cu mixerul.
Se adauga albusurile batute spuma, cu o lingura de lemn, usor .Tava rotunda (cu diam. de 26 cm.) se unge bine cu unt si se tapeteaza cu gris
Se toarna umplutura si se pune in cuptorul incins, la foc mediu 175 grade C. cca. o ora.Verificand din cand in cand. Se lasa la racit in tava, apoi se aseaza pe platoul de servit.
Se presara zahar pudra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza fara aluat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|