Placinta americana cu branza dulce si mere

Postat de lia in Prajituri
1 Mar 2011 | 8200 vizualizari
Placinta americana cu branza dulce si mere

Un dulce usor si deosebit de gustos.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400gr faina
  • 200gr unt
  • 4 linguri apa rece
  • 1 lingurita zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • Umplutura:
  • 250gr branza vaci dulce
  • 4 mere 
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura smantana
  • 2 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta vanilie
  • 1 ou pt. uns deasupra
  • Caramelizare:  
  • 4 linguri zahar
  • 50g unt
  • 1 lingura apa

 

Mod de preparare

 Amestecam faina cu zaharul si sarea, apoi adaugam untul rece si amestecam cu o furculita pentru a pasa untul. Adaugam apa rece, treptat cate o lingura, omogenizam si dam aluatul la rece pana pregatim umplutura.

Curatam si feliem merele pe care le caramelizam astfel: punem intr-o tigaie untul la topit, adaugam zaharul si-l topim, fara sa-l ardem, stingem cu o lingura de apa si adaugam feliile de mere, pe care le lasam cam 3-4’, intorcandu-le pe ambele parti sa se inmoaie putin si sa se patrunda bine, apoi le dam putin la rece.

Separat intr-un bol, frecam branza cu zaharul si smantana, adaugam ouale si esentele.

Intindem aluatul si-l punem in tava, apasam pe margini si excesul il indepartam. Aluatul ramas il taiem in fasii lungi, si sub diferite forme pt aspect. Rasturnam compozitia de branza in tava, peste aluat, asezam feliile de mar in spirala si deasupra decoram cu fasiile si formele dorite pe care le ungem cu ou batut. Punem tava in cuptorul dinainte incalzit pentru 1h.

Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta americana cu branza dulce si mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu budinca

Postat de retetele_tinei

Prajitura cu budinca

Se amesteca cele 8 linguri de zahar cu uleiul, laptele, oule, praful de copt si sarea . Se adauga faina cat cuprinde, dar cate putin.  Se framanta, iar daca aluatul e moale, se mai...

Citeste continuarea

Spirale cu stafide (reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Spirale cu stafide (reteta video)

Topiți untul cu laptele, lasati laptele  să se răcească un pic, apoi adaugati drojdia. Lasati drojdia cu laptele aproximativ 5 minute,apoi amestecati-le putin cu mixerul. Adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2011, 10:29
arata foarte bine cred ca este foarte bunaaaaa
la 01.03.2011, 10:33
frumoasa si buna
la 01.03.2011, 10:35
Cat de minunata Lia
la 01.03.2011, 10:39
la 01.03.2011, 10:40
O s-o incerc si eu zilele acestea!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking