Placinta cu urda si merisoare

Postat de Bunica in Prajituri
26 Iul 2014 | 2991 vizualizari
Placinta cu urda si merisoare

O prietena m-a cadosit cu urada.Eu nu ma dau in vant dupa urda,asa ca am facut-o placinta.A iesit o bunatate!;)

Ingrediente

  • Aluat pentru foi:
  • 500 g. faina
  • 250 ml. apa minerala
  • un varf lingurita sare
  • 1 praf de copt
  • 70 ml. ulei2 linguri otet
  • Umplutura:
  • 700 g. urda
  • 1 pahar de 140 g. iaurt
  • 200 g. zahar
  • 4 oua
  • 50 g. merisoare
  • coaja de la o lamaie
  • vanilie

Mod de preparare

Aluatul

Faina se pune intr-un bol,se face o adancitura in care se pun:praful de copt,otetul,sarea si apa.

Amestecam pana obtinem un aluat nelipicios .

Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute,timp in care nu ocupam de untura.

Untura se pune intr-un bol impreuna cu o lingura de faina si se omogenizeaza .

Impartim aluatul in doua.

Luam o parte de aluat o intindem pe masa de lucru infanata.

Ungem foaia cu jumatate din untura pregatita anterior.oO impaturim si o dam la rece.

la fel procedam si cu cea de-a doua foaie.

Pregatim umplutura amestecand toate ingredientele.

Pregatim o  tava de 30/45 cm.O tapetam cu hartie de copt.

Scoatem aluatul din frigider.Intindem o foaie,o punem in tava si turnam umplutura.

Intindem si cea de-a doua foaie si o punem peste umplutura.

Portionam placinta si o dam la cuptorul incins la 170 grade pana se rumeneste frumos .

Se scoate din cuptor,se lasa as se raceasca ,se pudreaza ai se serveste calda sau rece, dupa preferinta.

Sa va fie de folos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu urda si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu crema de mascarpone si ananas

Postat de merisor67

Desert prajitura cu crema de mascarpone si ananas

Pentru blat , separam albusurile de galbenusuri si le vom mixa cu putina sare pana devin spumoase, apoi vom adauga treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea foarte tare, atat de tare incat...

Citeste continuarea

Tarta cu branza si fructe de padure

Postat de Dya

Tarta cu branza si fructe de padure

Se cerne făină, se adaugă ouăle, zahărul şi untul. Se presară bicarbonatul şi drojdia.Se presara coaja rasa de lamaie si portocala. Se toarnă apa şi se frământă un aluat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2014, 19:00
ce bunatate!
la 26.07.2014, 19:02
Bunica bunatate de bunatate
la 26.07.2014, 19:09
buna
la 26.07.2014, 19:12
Daca e cu pluralul lui Merisor, este foarte buna!
la 26.07.2014, 19:14

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking