Ingrediente
- un pachet foi de placinta (eu am folosit 9 foi)
- 600 gr branza dulce de vaci
- 350 ml smantana cu continut ridicat de grasime
- 4 oua
- unt pentru uns tava si foile
- zahar ( 2,3 liguri) optional; daca doresti poti prepara placinta sarata
- sare
- coaja rasa de lamaie
- 2 plicuri zahar vanilat
- o lingurita esenta de rom
- 50-60gr unt
Mod de preparare
Amesteca branza de vaci cu 50 ml smantana , zaharul, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Omogenizeaza. Imparte amestecul (ochiometric) in 3 parti egale.
Unge un vas termorezistent cu unt.Restul de unt topeste-l si lasa-l sa se raceasca.
Ia cate o foaie , unge-o cu o pensula cu unt topit si aseaza deasupra alta foaie. Foloseste pentru fiecare sul cate 3 foi de placinta si unge doar primele doua foi, pe ultima intinde o parte din amestecul cu branza.
Ruleaza formand un sul si strange-l usor pentru a incapea in vas.(eu am folosit un vas de 15/20 cm)
Aseaza sulul in vas si treci la urmatorul sul. Formeaza 3 suluri pe care le asezi uniform in vas,le ungi cu unt topit, le intepi cu furculita, si toarna deasupra un amestec facut din ouale usor batute,restul de smantana, peste care pui putina sare si zaharul vanilat.
Dai tava la cuptor, la foc mediu, si coci pana se rumeneste frumos.
Nu ai idee ce miros era in bucatarie!!!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|