Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )

Postat de Ina in Dulciuri
12 Ian 2011 | 11922 vizualizari
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )

M-am tot uitat la prajitura Motanelului si-am zis ca-mi voi face…. Cum ieri am avut timp si de treaba ( pentru ca n-am avut net 5 ore :D ), mi-am propus sa fac si prajitura, numai ca n-aveam reteta si nu puteam intra pe site :))) …. Asa ca mi-am adus aminte de aluatul de « raioasa » pe care l-am combinat cu dovleac . Iata ce-a iesit …

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 3 oua
  • 1 cana cu zahar
  • 1 ceasca cu ulei
  • faina cat cuprinde pentru o coca elastica, buna de intins cu facaletul ( la mine au intrat cca. 30 linguri )
  • Umplutura:
  • dovleac  ( eu am folosit jumatate dintr-unul marisor… )
  • 4 linguri zahar
  • scortisoara

Mod de preparare

Dovleacul il curatam si-l dam pe razatoarea mare ( sa-mi traiasca robotelul  =))  )  Eu am avut o farfurie cu varf de bucati de dovleac, suficient pentru o tava de prajitura. Acoperim cu 3-4 linguri cu zahar si multa scortisoara, apoi punem pe foc ( eu am dat 3 minute la microunde ) pentru a-si lasa dovleacul sirop. Scurgem bine siropul, iar ce ramane vom folosi intre foile de aluat.

Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul, faina si praful de copt. Mai intai mixam cu mixerul cat ne permite aluatul, apoi il framantam cu mana, deoarece vom obtine un aluat gros, de consistenta plastelinei cand e modelata.

Impartim aluatul in doua parti egale, pe care le intindem cu facaletul, apoi le mutam cu grija in tava de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina. Intai vom aranja pe fundul tavii o foaie de aluat, apoi turnal compozitia de dovleac cu zahar si scortisoara, peste care aranjam cealalta foaie si dam pentru ccs. 30 minute la cuptor. 

Vom obtine o prajitura gustoasa, cu aluat fraged, usor sfaramicios, ca de fursecuri.  Nu raman portiuni de aluat necopt.

Se taie prajitura cand e mai rece si se pudreaza cu zahar. Eu prefer nepudrata, mai ales ca am dovleci fff dulci….

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (108)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti cu lamaie

Postat de caroline

Biscuiti cu lamaie

Untul ( sau margarina) trebuie  scos din frigider din timp pentru a putea ajunge la temperatura camerei.Daca ati uitat :) puneti untul intr-un vas si topiti-l la microunde apoi lasati sa se...

Citeste continuarea

Desert sarlota de mere

Postat de RODIMUR

Desert sarlota de mere

Stafidele se curăță de codițe și se pun la înmuiat în 4-5 linguri de esență de rom. Se prepară ”piureul” de mere. Se spală merele, se curăță de coji și de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2011, 08:55
a mea e mai buna! sint rautaciosa da! da hai pot sa gust si de la tine arata tare pufosa
la 12.01.2011, 08:56
,,raioasa,,?sint blonda nu stii?
la 12.01.2011, 08:57
n-ai papat "raioasa' pana acum? )
la 12.01.2011, 08:58
e o prajiturica ff usor de facu si fff bunaaaaaaa
la 12.01.2011, 08:58
uite ca p'aia n-am facut-o s-o pun si aici....

Vezi toate comentariile (108)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking