Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )

Postat de Ina in Dulciuri
12 Ian 2011 | 11945 vizualizari
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )

M-am tot uitat la prajitura Motanelului si-am zis ca-mi voi face…. Cum ieri am avut timp si de treaba ( pentru ca n-am avut net 5 ore :D ), mi-am propus sa fac si prajitura, numai ca n-aveam reteta si nu puteam intra pe site :))) …. Asa ca mi-am adus aminte de aluatul de « raioasa » pe care l-am combinat cu dovleac . Iata ce-a iesit …

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 3 oua
  • 1 cana cu zahar
  • 1 ceasca cu ulei
  • faina cat cuprinde pentru o coca elastica, buna de intins cu facaletul ( la mine au intrat cca. 30 linguri )
  • Umplutura:
  • dovleac  ( eu am folosit jumatate dintr-unul marisor… )
  • 4 linguri zahar
  • scortisoara

Mod de preparare

Dovleacul il curatam si-l dam pe razatoarea mare ( sa-mi traiasca robotelul  =))  )  Eu am avut o farfurie cu varf de bucati de dovleac, suficient pentru o tava de prajitura. Acoperim cu 3-4 linguri cu zahar si multa scortisoara, apoi punem pe foc ( eu am dat 3 minute la microunde ) pentru a-si lasa dovleacul sirop. Scurgem bine siropul, iar ce ramane vom folosi intre foile de aluat.

Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul, faina si praful de copt. Mai intai mixam cu mixerul cat ne permite aluatul, apoi il framantam cu mana, deoarece vom obtine un aluat gros, de consistenta plastelinei cand e modelata.

Impartim aluatul in doua parti egale, pe care le intindem cu facaletul, apoi le mutam cu grija in tava de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina. Intai vom aranja pe fundul tavii o foaie de aluat, apoi turnal compozitia de dovleac cu zahar si scortisoara, peste care aranjam cealalta foaie si dam pentru ccs. 30 minute la cuptor. 

Vom obtine o prajitura gustoasa, cu aluat fraged, usor sfaramicios, ca de fursecuri.  Nu raman portiuni de aluat necopt.

Se taie prajitura cand e mai rece si se pudreaza cu zahar. Eu prefer nepudrata, mai ales ca am dovleci fff dulci….

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (108)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Spaghete cu branza

Postat de AdrianUdrea

Spaghete cu branza

Se pune apa la fiert, impreuna cu sarea, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga spaghetele, rupte in doua. Se lasa la fiert pana cand isi dubleaza volumul si sunt bine patrunse, apoi se...

Citeste continuarea

Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci

Postat de diaconta

Corăbioare şi împletitură cu brânză de vaci

Am pregatit o maia din drojdie,o lingurita de zahar,putin lapte caldut si o lingura de faina.Am lasat sa dospeasca. Ouale le-am batut cu zaharul. Faina cernuta am amestecat-o cu sarea,untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2011, 08:55
a mea e mai buna! sint rautaciosa da! da hai pot sa gust si de la tine arata tare pufosa
la 12.01.2011, 08:56
,,raioasa,,?sint blonda nu stii?
la 12.01.2011, 08:57
n-ai papat "raioasa' pana acum? )
la 12.01.2011, 08:58
e o prajiturica ff usor de facu si fff bunaaaaaaa
la 12.01.2011, 08:58
uite ca p'aia n-am facut-o s-o pun si aici....

Vezi toate comentariile (108)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking