Prajitura cu morcovi si ricotta - Dukan

Postat de Criss in Prajituri
5 Iun 2014 | 8382 vizualizari
Prajitura cu morcovi si ricotta - Dukan

Ingrediente

  • -3 oua
  • -3 linguri indulcitor pudra
  • -1 cutie iaurt activia 0.1%
  • -2 linguri amidon alimentar
  • -4 linguri tarate de ovaz macinate fin
  • -1 morcov mare ras
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • -1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • -500 g ricotta degresata
  • -500 g iaurt degresat
  • -250 g crema de branza cu iaurt grecesc
  • -1 plic gelatina hidratata in lapte degresat
  • -6 linguri indulcitor sau dupa gust
  • -esenta de vanilie/lamaie

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat in continuare pana rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi galbenusurile, iaurtul, si in final morcovul ras, amidonul amestecat cu taratele si praful de copt. Se amesteca cu o spatula, apoi se adauga scortisoara. Se toarna compozitia in tava de tort tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 30 minute la foc mic in cuptorul preincalzit. Are o consistenta usor umeda si e foarte aromat.

Se hidrateaza gelatina in putin lapte degresat.  Intr-un bol se amesteca ricotta cu crema de branza, iaurtul si indulcitorul. Se adauga esenta de vanilie sau de lamaie. Gelatina se topeste avand grija sa nu fiarba pentru a nu-si pierde proprietatile si se toarna in crema de branza. Se amesteca, apoi se pune crema peste blat. (Blatul trebuie lasat in forma de tort.) Se pune prajitura in frigider minim 2 ore, pana cand se intareste crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi si ricotta - Dukan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri

Postat de merisor67

Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri

Pentru aluat, mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la diluarea acestora din urma. Topim untul si il amestecam cu uleiul, apoi adaugam amestecul peste spuma de oua, dar nu inainte de...

Citeste continuarea

Prajitura Rudy

Postat de simona72

Prajitura Rudy

Untul rece l-am taiat cubulete, l-am pus in robotul de bucatarie, am adaugat galbenusul, sarea, am amestecat faina cu pudra de roscove, praful de copt, extractul de stevie. Am pornit robotul si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2014, 16:14
la 05.06.2014, 16:33
grozava
la 05.06.2014, 16:43
la 05.06.2014, 17:03
Ce culoare frumoasa!
la 05.06.2014, 17:03
ce apetisant arata!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking