Prăjitura Richatos

Postat de panacris in Prajituri
6 Mai 2014 | 13504 vizualizari
Prăjitura Richatos

Un hibrid între prăjitura Richard (http://www.secretulprajiturilor.ro/prajitura-richard-cu-nuca-p1439.html) și Tosca;) În sfârșit am găsit un nume pentru prăjitura specială;) O prăjitură super bună cu ce am găsit prin casă :D :)))

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • ouă de găină 8 bucăți,
  • zahăr tos 250 g. ,
  • nucă macinată fin 150 g. ,
  • nucă de cocos 50 g.,
  • faină albă de grâu 180 g. ,
  • zeamă de lămâie o linguriță.
  • Pentru sirop:
  • Apă 100 ml.,
  • Sirop de salcâm 200 ml.,
  • Zahăr tos 100 g.,
  • Esență de rom ½ fiolă.
  • Pentru cremă:
  • unt grăsime 66% 250 g,
  • zahăr tos 200 g,
  • cacao neagră 50 g,
  • nuca de cocos 10 linguri
  • pentru asamblare:
  • foi de napolitane 2 bucăți mari, sau 4 bucăți mici,
  • pastă de măceșe cca. 100 g.

Mod de preparare

Albușurile se bat spumă tare cu zeama de lămâie. Se adaugă 125 g. zahăr și se bate mai departe până se topește. Gălbenușurile se freacă cu restul de zahăr până devin ca o cremă și se amestecă ușor cu albușurile, se adaugă cele două feluri de nuci și făina. Se toarnă blatul într-o tavă de 35/24 tapetată cu hârtie de copt pentru cca. 45 de minute.

Siropul: Zahărul se fierbe cu apa și siropul cca. 5 minute, se lasă la răcit și se adaugă esența de rom.

Crema: Untul moale se amestecă cu zahărul, se adaugă pudra de cacao și nuca de cocos, amestecându-se până ce se omogenzează toate ingreddintele. Blatul răcit se taie în două foi care se însiropeazaă treptat. Se începe montarea prăjiturii, într-o tavă tapetată cu foaie de pergament se așează foile de napolitană, se ung cu pastă măceșe, apoi se așează o foaie din blat însiropat, crema de cacao, apoi al doilea blat, se unge din nou cu pastă de măceșe, se așează ultimul strat de napolitană. Apoi se acoperă cu folie alimentară și se dă la rece peste noapte.

Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Richatos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura rasturnata cu prune, nuci si alune

Postat de oanapl

Desert prajitura rasturnata cu prune, nuci si alune

Am folosit o tavă cu dimensiunile 35/25 cm, pe care am tapetat-o cu hârtie de copt. Speli prunele și le scoți sâmburii. Presari nucile și alunele tăiate grosier în tavă,...

Citeste continuarea

Cozonac cu umplutura mixta, imbracat in ciocolata

Postat de merisor67

Cozonac cu umplutura mixta, imbracat in ciocolata

Am pregatit mai intai maiaua frecand drojdia cu doua linguri de zahar  pana la diluarea acesteia, apoi am pus cam 150 ml lapte caldut si o mana de faina. Am omogenizat, am acoperit cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2014, 19:56
foarte faina si practica
la 06.05.2014, 19:57
Bine arata, brava Si bine ca ai specificat "oua de gaina" ca cine stie la ce oua m-as fi gandit
la 06.05.2014, 20:01
;x;x;x;x;x;x;x
la 06.05.2014, 20:01
la 06.05.2014, 20:04
O bunatate!♡♥♡♥♡♥♡

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking