Prajitura Rudy- cu firmituri

Postat de RuxyRux in Prajituri
5 Aug 2011 | 86954 vizualizari
Prajitura Rudy- cu firmituri

De ce i-am spus asa? Pentru ca am descoperit o varianta mai rapida a celebrei prajituri pe care o iubesc foarte mult...e mai mult decat delicioasa iar atunci cand o prepar la noi e mare sarbatoare...Rudy...cine o cunoaste o data nu o mai uita niciodata....multumesc inca o data Laurei Sava pentru ca pe blogul ei minunat am descoperit reteta...care apartine Monei...multumesc Mona draga mea si felicitari pentru reteta deosebit de buna pe care ai impartit-o cu noi.... http://mona-reteteculinare.blogspot.com/

Ingrediente

Aluat: 
  • 400 g. faina alba
  • 250 g unt
  • 150 g. zahar  
  • 1 galbenus  
  • 1 pachetel praf de copt  
  • 2 linguri cacao   
Crema:
  • 750 g branza vaci dulce mai scursa
  • 3 oua 
  • 3  zahar vanilat
  • 250 g. zahar

Mod de preparare

Ce am facut eu nou la aceasta prajitura este faptul ca nu am mai transformat aluatul in bulgarasi ci l-am lasat firmituri...si bine am facut ...am scutit ceva timp...si a iesit la fel de delicioasa...

In vasul de framantat am amestecat ingredientele pentru aluat si cand  au ajuns la consistenta unor firmituri am spus stop.

Am pregatit rapid crema de branza mixand albusurile spuma, amestecand apoi si galbenusurile, zaharul, vanilia si branza.

Am pus o foaie de copt pe tava, am presarat primul strat de firmituri de aluat destul de uniform zic eu, apoi crema de branza si ultimul strat de firmituri. Simplu ca buna ziua.

Am copt 40-45 de minute pana s-a rumenit frumos...e atat de buna....si mult mai usor de preparat.

http://mona-reteteculinare.blogspot.com/

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy- cu firmituri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (106)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura "desteapta" cu ciocolata

Postat de Xandrinne

Prajitura "desteapta" cu ciocolata

Topim untul fara a-l infierbanta; incalzim usor laptele, amestecam faina cu cacaua si ungem cu unt o forma de copt. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Batem galbenusurile si zaharul pudra cu...

Citeste continuarea

Desert tarta cu ciocolata, arahide si portocala

Postat de eumimi

Desert tarta cu ciocolata, arahide si portocala

Topim untul impreuna cu zaharul si cu laptele. Lasam pe foc doar pana cand untul se topeste, apoi lasam sa se racoreasca lichidele. Batem oul cu drojdia, adaugam compozitia cu lapte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2011, 23:25
Primaaaaaaaa,ce bineeeee!
la 05.08.2011, 23:27
arata suuuuper!
la 05.08.2011, 23:29
Menaaaa ce draguta esti...prima zici?
la 05.08.2011, 23:30
alinutzika, multumesc mult
la 05.08.2011, 23:34
Uoooooooof tocmai pe cand vroiam sa plec in pat,vii tu cu Rudy dacca e un "el" il iau cu mine,dar daca e "ea" doar am sa poftesc ori am sa poftesc oricum

Vezi toate comentariile (106)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking