Prajitura SEMI NOIRE

Postat de kamy in Prajituri
14 Iun 2011 | 17832 vizualizari
Prajitura SEMI NOIRE

Am facut-o ca nu am mai putut de pofta.N-am avut chiar tot ce-mi trebuia ptr original in casa,asa ca mi-a iesit prajiura asta,care m-a saturat ptr vreo 6 luni de ciocolata.

Ingrediente

blat:

  • 200 gr.biscuiti picnic
  • 100 gr.unt
  • esenta de rom

crema:

  • 270 gr.ciocolata amaruie(3 poiana+1 kandia la 90 gr.)
  • 2 pliculete ness
  • 100 gr.unt
  • 350 ml.crema patiserie(frisca lichida)
  • 1 1/2 plic gelatina(15 gr)
  • 3-4 ling.liquore Amaretto

glazura:

  • 100 gr.ciocolata alba
  • 50 ml.lapte
  • ornamente de cioco

Mod de preparare

Am pus folie transparenta intr-o tava de chec.

Biscuitii i-am macinat cu robotul,i-am amestecat cu untul topit,am adaugat esenta de rom si i-am intins uniform,apasand cu o lingura,in tava.

Am dat tava la rece.

Intr-o craticioara,am pus frisca lichida,cu ciocolata amaruie si ness-ul,la topit,pe aburi.Cand ciocolata s-a dizolvat, am adaugat gelatina (dizolvata in prealabil in 50 ml.apa,pe aburi)si 3-4 ling.liquore Amaretto.Am luat de pe foc si am adaugat 100 gr.unt,amestecand pana s-a topit.Am pus compozitia peste blatul de biscuiti,am lasat sa se raceasca,dupa care am acoperit cu folie si am bagat tava in frigider ptr.6 ore.

Am pus un platou pe tava,am scos prajitura si am indepartat folia.

Ciocolata alba am topit-o pe aburi impreuna cu laptele.Am ornat prajitura.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura SEMI NOIRE" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (91)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura "desteapta" cu ciocolata

Postat de Xandrinne

Prajitura "desteapta" cu ciocolata

Topim untul fara a-l infierbanta; incalzim usor laptele, amestecam faina cu cacaua si ungem cu unt o forma de copt. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Batem galbenusurile si zaharul pudra cu...

Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă adaptata

Postat de MotanLaOale

Salam de biscuiţi, reţetă adaptata

Salam de biscuiţi, reţetă adaptata Se fierbe laptele cu zaharul si cacaua, 3-4 minute. Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca pana la...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 15.06.2011, 07:57
Ma sacrific cu tine. Pot?
la 15.06.2011, 08:01
cata cioco
la 15.06.2011, 08:41
deci te-a invins...mmm eu inca ma tin tare
la 15.06.2011, 08:52

Chiar m-as incumeta sa o fac si eu
Am incredere in Kami
la 15.06.2011, 08:53
a mai facut o victima

Vezi toate comentariile (91)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking