Ravani

Postat de doralinda72 in Prajituri
25 Oct 2012 | 9431 vizualizari
Ravani

Mai pe scurt, e ca un blat ptr tort foarte dulce, cu mult sirop! E o reteta greceasca, foarte des intalnita in patiserii. Se mananca asa cum e, dar puteti sa va folositi imaginatia si sa puneti frisca deasupra, sau ornat cu putina dulceata de cirese amare, sau pur si simplu presarati zahar pudra, decizia e a voastra!

Ingrediente

  • 1 ceasca ( ptr ceai) unt
  • 1 ceasca zahar
  • 5 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 si jumate ceasca faina
  • 3 lingurite rase praf de copt
  • jumatate lingurita rasa sare
  • 1 si jumatate ceasca gris fin
  • 1 si jumatate ceasca lapte
  • 1 ceasca migdale date prin mixer sa devina pudra
  • Ptr SIROP
  • 3 cesti zahar
  • 2 cesti apa
  • sucul de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare

Bateti cu mixerul untul si adaugati pe rand galbenusurile si continuati sa mixati inca cateva minute apoi adaugati si coaja de lamaie rasa.

Amestecati faina cu sarea si praful de copt apoi adaugati la compozitia de mai sus. In timp ce amestecati, adaugati consecutiv grisul si laptele. Puneti si migdalele si la sfarsit albusurile de oua care in prealabil au fost batute spuma ca ptr bezea.

Amestecati inca putin usor si apoi turnati compozitia intr-o tava dreptunghiulara, sau rotunda diametrul 32cm, unsa deja cu unt. Coaceti la cuptorul preincalzit la 180C (depinde de cuptorul fiecaruia) in jur de 1 ora.

Cand s-a racit, inainte de a turna siropul, taiati pe diagonala sub forma de carouri.

Ptr Sirop:

Fierbeti ptr 10 min zaharul, apa si cu sucul de lamaie. Turnati siropul incet, dupa ce ravani s-a racit putin.

Poate ramane la temperatura camerei 2 zile, dar acoperit cu film transparent ca sa nu se usuce, apoi din a 3 zi putem pune la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravani" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ravani

Postat de Julie

Ravani

Se bat spuma albusurile cu zaharul. Se amesteca grisul cu faina si praful de copt. Peste albusuri se adauga  iaurtul, galbenusurile ,uleiul (untul),coaja de lamaie, esenta apoi...

Citeste continuarea

Prajitura Ravani

Postat de rena

Prajitura Ravani

Intr-un lighean batem uleiul cu zaharul si cu cate un ou pe rand, punem vanilia si razatura de portocala. Cernem faina cu grisul si praful de copt. Amestecam bine cele doua preparate de mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2012, 15:18
ce bine arata
la 25.10.2012, 15:23
Se mananca atat de usor!!!!
la 25.10.2012, 15:24
arata super, si cred ca e tare buna!
la 25.10.2012, 15:29
Mersi elena, e foarte usor de facut si foarte gustos! As putea manca jumatate din tava! Fetita mea cea mare termina acest desert, in 4 zile, atat de mult ii place!
la 25.10.2012, 15:31
delicios!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking