Ingrediente
- 1 ceasca ( ptr ceai) unt
- 1 ceasca zahar
- 5 oua
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 si jumate ceasca faina
- 3 lingurite rase praf de copt
- jumatate lingurita rasa sare
- 1 si jumatate ceasca gris fin
- 1 si jumatate ceasca lapte
- 1 ceasca migdale date prin mixer sa devina pudra
- Ptr SIROP
- 3 cesti zahar
- 2 cesti apa
- sucul de la o jumatate de lamaie
Mod de preparare
Bateti cu mixerul untul si adaugati pe rand galbenusurile si continuati sa mixati inca cateva minute apoi adaugati si coaja de lamaie rasa.
Amestecati faina cu sarea si praful de copt apoi adaugati la compozitia de mai sus. In timp ce amestecati, adaugati consecutiv grisul si laptele. Puneti si migdalele si la sfarsit albusurile de oua care in prealabil au fost batute spuma ca ptr bezea.
Amestecati inca putin usor si apoi turnati compozitia intr-o tava dreptunghiulara, sau rotunda diametrul 32cm, unsa deja cu unt. Coaceti la cuptorul preincalzit la 180C (depinde de cuptorul fiecaruia) in jur de 1 ora.
Cand s-a racit, inainte de a turna siropul, taiati pe diagonala sub forma de carouri.
Ptr Sirop:
Fierbeti ptr 10 min zaharul, apa si cu sucul de lamaie. Turnati siropul incet, dupa ce ravani s-a racit putin.
Poate ramane la temperatura camerei 2 zile, dar acoperit cu film transparent ca sa nu se usuce, apoi din a 3 zi putem pune la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ravani" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|