Reteta de rulouri cu bezea si alune de padure

Postat de Constelatialeu in Prajituri
10 Feb 2023 | 3233 vizualizari
Reteta de rulouri cu bezea si alune de padure

Pentru Reteta de rulouri cu bezea si alune de padure m-am inspirat de la Iuliana Florentin Avram- Retete fel de fel- am folosit tava de la cuptor si am incercat sa intind foaia la dimensiunea data in reteta 23/36 cm. Am gresit ceva  si nu mi-au iesit chiar asta '' aratoase'', dau vina pe oboseala ca nu mi-a iesit glazura bine, trebuia sa o las sa fiarba mai mult , sa devina mai groasa,dar gustul este demential chiar daca nu-s asa aratoase...... Ingredientele pentru Reteta de rulouri cu bezea si alune de padure sunt: oua, zahar, alune, faina, lapte, unt, ciocolata.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de rulouri cu bezea si alune de padure
  • Foi - 2 buc ( ingrediente pentru o foaie ) x 2
  • 3 albusuri
  • 100 g zahar
  • 75 g alune de padure prajite si macinate
  • 25 g faina
  • un praf de sare
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 500 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 50 g amidon
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 200 g zahar
  • 150 g unt cu 82% grasime
  • Glazura
  • 100 g zahar
  • 25 g cacao
  • 200 ml apa
  • 50 g unt cu 82% grasime
  • 50 g ciocolata neagra Callebaut

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de rulouri cu bezea si alune de padure

Foi : Intr-un castron de inox am pus cele 3 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare in care am incorporat faina si alunele macinate cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava de la cuptir cu hartie de copt si am intins compozitia 23/36 cm cu aproximatie. Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si am redus temperatura spre mediu, am copt foaia cca 15 min...ma rog am uitat-o un pic mai mult si mi-a dat batai de cap cand am rulat-o, dar am deres-o.....daca aveti cuptor electric  170 grade cu ventiltie cca 15 min, pe gaze e mai greut un pic, trebuie atentie sa nu ardem foaia pentru ca este subtire. Am procedat la fel si cu a doua foaie, care mi-a iesit mai bine. Am lasat foile sa se raceasca direct pe foaia de copt.

Crema : Intr-un castron de inox am pus cele 6 galbenusuri, am adaugat zaharul si amidonul, am mixat bine apoi am diluat cu lapte. Am asezat castronul pe baie de abur , am adaugat  coaja de lamaie si am amestecat continuu pana am obtinut o budinca. Am tras castronul de pe baia de abur, am acoperit cu o folie alimentara si am lasat sa se raceasca bine. Untul la temperatura camerei l-am mixat bine, apoi am incorporat budinca racita, putin cate putin, la final am adaugat zeama de lamaie.

Asamblare : Ca sa pot sa rulez mai bine foaia de bezea, am udat blatul de lucru, am asezat foaia de copt cu bezeaua peste apa, am intins jumatate din crema, am taiat pe din doua foaia si apoi am rulat usor cele doua jumatati obtinute. La fel am procedat si cu a doua foaie. Am obtinut 4 rulouri pe care le-am bagat la congelator 30 min, ca sa pot sa le portionez mai bine. Cat a stat prajitura la congelator am facut glazura, am pus toate ingredientele intr-o craticioara si am pus sa fiarba pe foc, aici am gresit eu ca n-ama vut rabdare sa lasa sa fiarba mai mult sa se ingroase glazura. Am lasat-o sa se raceasca. Am scos rulourile de la congelator si le-am portionat, am obtinut 20 de rulouri aproximativ egale, fiecare capat de rulou l-am scufundat in glazura si apoi le-am asezat in tava pe hartie de copt. Nu-s cele mai aratoase dar sunt foarte gustoase.

Vezi si reteta de Rulouri cu crema de vanilie

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de rulouri cu bezea si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert chec marmorat

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert chec marmorat

Punem pe foc, zaharul si cele 8 linguri de apa si lasam sa fiarba pana obtinem un sirop. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Peste albusurile spuma, adaugam treptat, siropul fierbinte,...

Citeste continuarea

Desert brownies cu nuca

Postat de xana

Desert brownies cu nuca

Punem intr-o craticioara pe foc, margarina impreuna cu 150 gr de ciocolata in bucati si amestecam frecvent pana se topesc. Dam deoparte sa se racoreasca. Prajim si macinam miezul de nuca....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2023, 08:29
Delicioase!
la 13.02.2023, 15:07
Yammy !!!!
la 13.02.2023, 20:41
Super faine!
la 14.02.2023, 20:52
Sa tot mananci din bunatatile astea! Ce imi plac!
la 17.02.2023, 09:31
Ce deliciu!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking