Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World

Postat de Ksenya in Supe/Ciorbe
16 Feb 2024 | 3522 vizualizari
Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World

Husleves este o supa traditionala ungureasca de carne ce ocupa locul nr.24 din Topul 50 a celor mai bune supe din lume. Necesita mai mult timp de preparare, dar merita efortul. Foarte revigoranta, recomandata in zilele friguroase, dupa petreceri sau boli sezoniere.  Sursa de inspiratie cu mici ajustari aici Pentru Reteta de supa ungureasca de pui Husleves nr.24. din top Best soups in the World sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne de pasare, morcovi, ceapa, cartofi, ardei, radacinoase, taietei.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de supa ungureasca de pui Husleves nr.24. din top Best soups in the World.
  • o gaina de tara (am folosit doar jumatate) sau alta carne
  • o jumatate gulie
  • 2-3 morcovi
  • o ceapa mare
  • 1 cartof mare
  • un ardei gras
  • o radacina patrunjel
  • o legatura patrunjel
  • 3-4 catei usturoi
  • o mana taitei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust.
  • 5 l apa

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de supa ungureasca de pui Husleves nr.24. din top Best soups in the World.

Gaina o fasonam si o punem intr-o oala la fiert cu apa, eliminam orice spuma formata.

Adaugam sarea, legumele, usturoiul si patrunjelul legat in buchetel, pastrand cateva fire pentru servire (optional)

Fierbem supa pana carnea se desprinde usor de pe os.

Strecuram supa, carnea o oprim intr-un bol lasat la cald, la fel si legumele. 

Potrivim supa de sare si piper.

Separat se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj si se scurg intr-o sita. Se adauga inapoi in oala si se toarna un polonic de supa-stoc, pentru a evita lipirea  pastelor.

Supa se serveste fiebinte repartizand-o in boluri ,mai intai carnea, taiteii, cateva legume daca doriti si turnat supa-stock fierbinte peste carne, legume si taitei.

Se orneaza cu patrunjel proaspat.

Supa este gata!

Pofta buna!

 

Vezi si reteta de Cullen Skink, supa traditionala scotiana de peste - Nr. 27 din Top Best Soups in the World.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de cartofi

Postat de mihaelar63

Ciorba de cartofi

Spalati si curatati legumele . Ceapa si usturoiul se toaca marunt .Ardeii se taie tot  marunt . Radacinoasele se toaca cubulete . Cartofii se tai e cuburi ....

Citeste continuarea

Ciorba rosie cu perisoare de porc si grau

Postat de mihaelar63

Ciorba rosie cu perisoare de porc si grau

 Curatati si spalati legumele . Morcovii se taie cuburi mai marisoare Telina si ceapa  se feliaza . Caliti usoar ceapa , telina si morcovii . Sarati ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2024, 18:06
la 16.02.2024, 18:26
Bună supă...!
la 16.02.2024, 20:53
Ce frumoas arata! <3
la 16.02.2024, 22:15
la 17.02.2024, 16:35
Cea mai bună! Favorita casei Zmeilor!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking