Spooky Cake

Postat de laylalala in Dulciuri
29 Apr 2010 | 4177 vizualizari
Spooky Cake

Ingrediente

  • Pentru checul cu scortisoara
  • 100 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar brun
  • 2 lingurite esente de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 oua
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 125 ml iaurt gras
  • Pentru checul de ciocolata
  • 100 gr unt, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar brun
  • 2 lingurite esente de vanilie
  • 2 oua
  • 120 gr faina
  • 30 gr cacao
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 1 plic pudding de caramel
  • 1 plic pudding de vanilie/frisca
  • 1 litru de lapte
  • 5-6 linguri zahar
  • Pentru décor
  • pasta din jeleu 
  • bomboane

Mod de preparare

Pentru checul cu scortisoara
Incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava patrata de 20 cm.
Bate untul cu zaharul.Adauga vanilia si coaja de lamaie.Adauga ouale, cate unul pe rand, mixand bine.Intr-un vas amesteca faina cu scortisoara, bicarbonatul si sarea.Adauga ½ din cantitatea de amestec de faina in cel cu oua si mixeaza-le.Adauga iaurtul, amesteca, apoi adauga restul de amestec cu faina.
Pune aluatul obtinut in tava si coace-l 55-65 minute, pana la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata, apoi lasa-l sa se rceasca complet.

Pentru checul de ciocolata
Bate untul cu zaharul.Adauga vanilia si ouale, cate unul pe rand, mixand bine. Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, bicarbonatul si sarea.Mizeaza impreuna cele 2 compozitii, apoi pune aluatul obtinut in tava si coace-l 55-65 minute, pana la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa checul sa se rceasca complet.

Pentru crema
Prepara cele 2 pudding-uri comform intructiunilo de pe ambalaj si lasa-le sa se raceasca.

Pentru asamblare
Taie checul cu scortisoara in jumatate, pe orizontala.Unge primul blat cu ½ cantitate din pudding-ul cu caramel, apoi aseaza deasupra celalat blat.Unge intreg checul cu pudding-ul de caremel ramas.
Taie o parte din checul de ciocolata in dreptunghiuri mici, asemena unor caramizi.Trebuie sa ai atatea caramizi cat sa poti inconjura apropae tot checul cu scortisoara.Din restul de chec de ciocolata taie diferite forme de sicrie si/sau fantome.Imbraca sicriile si fantomele in pasta de jeleu si decoreaza-le dupa dorinta.
Cladeste “caramizile” pe marginile checului cu scortisoara, lipindu-le cu pudding de vanilie, cu ajutorul unui cornet.Aseaza sicriile si fantomele deasupra tortului si decoreaza-l cu diferite bomboane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spooky Cake" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura Visinica

Postat de Constelatialeu

Prajitura Visinica

Blatul : Se bat spuma tare albusurile,se adauga zaharul si se bate bine pana se topeste zaharul.Nuca o taiem marunt si o adaugam in blat.Punem hartie de copt in tava ( 41/26) si turnam...

Citeste continuarea

Cheesecake simplu cu ciocolata alba-Cheesecake japonez

Postat de simona72

Cheesecake simplu cu ciocolata alba-Cheesecake japonez

Se separa albusurile de galbenusuri.Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar si se continua mixarea pana obtinem o spuma ferma. Branza se pune in bolul robotului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2010, 11:04
la 29.04.2010, 14:44

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking