Tagliatelle cu chiftelute in sos de zacusca

Postat de merisor67 in Mancaruri cu carne
9 Ian 2014 | 3220 vizualizari
Tagliatelle cu chiftelute in sos de zacusca

Pentru ca am facut chiftelute si au fost cam multicele, m-am gandit sa le prepar un sos de zacusca si sa le servim cu tagliatelle. Si uite asa am mai incropit o masa calda.

Ingrediente

Pentru preparare tagliatelle:
  • 8 rondele de paste tagliatelle
  • 1 l apa
  • sare
Pentru sos:
  • 400 gr zacusca
  • 200 ml apa
  • 2 foi de dafin
  • 3 graunti usturoi
  • 3 linguri ketchup picant de casa
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 12 chiftelute

Mod de preparare

Pentru chiftelute reteta este aici.

Pregatim in acelasi timp si tagliatellele si sosul.

Punem un vas cu apa si putina sare la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam tagliatelele, pe care le vom lasa sa fiarba la foc mediu 10 minute.

Apoi le scurgem de apa. Nu le-am mai trecut prin jet de apa rece ca sa nu se desfaca, imi plac asa in cuiburi.

Pentru sos, punem la foc incet zacusca cu apa si foaia de dafin. 

Curatam usturoiul si li tocam marunt sau il presam.

Spalam  patrunjelul si il tocam marunt.

Lasam zacusca pe foc pana clocoteste de 2-3 ori, apoi adaugam chiftelutele, ketchupul si usturoiul.

Mai lasam sa fiarba 10 minute, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul.

Nu am mai adaugat alte condimente intrucat este zacusca destul de condimentata si gustoasa.

Servim alaturi de muraturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu chiftelute in sos de zacusca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Coada de vitel cu naut si paste

Postat de cristeena20

Coada de vitel cu naut si paste

Acest fel de mancare se poate face lent, fierbandu-se mult la foc mediu sau se poatefierbe la oala cu presiune, dar nu va fi la fel de gustoasa ca si fiarta lent. Deci pregatim tocanita . Coada...

Citeste continuarea

Coaste

Postat de Constelatialeu

Coaste

Mai intai portionam coastele, le spalam si le uscam cu un servet, le dam un praf de sare si le punem in tigaie sa se parpaleasca nitel, pe o parte si pe alta, cat sa-si schimbe culoarea. Apoi le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2014, 13:41
Apreciez munca,ca eu din astea nu mananc...
la 09.01.2014, 13:43
chiftelute as manca si eu...
la 09.01.2014, 13:45
mai pune o farfurie ca vin si eu
la 09.01.2014, 13:47
vreau si eu paste
la 09.01.2014, 13:49
) deci una nu mananca deloc, alta vrea chiftelute si alta paste ) bine ca nu sunteti copiii mei!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking