Tort de biscuiti (Bolo de Bolacha)

Postat de xana in Torturi
14 Aug 2013 | 12710 vizualizari
Tort de biscuiti (Bolo de Bolacha)

Ieri am implinit 6 ani de casnicie si am facut acest tort, preferatul sotului. Reteta originala e fara frisca, ci doar margarina, iar galbenusurile se pun crude, eu am adaptat-o. E putin migaloasa, dar se merita.

Ingrediente

  • cca 700 gr de biscuiti(putin dulci)
  • 125 gr margarina
  • 4 galbenusuri
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr zahar
  • cca 400 ml cafea
  • Pentru ornat:
  • 3-4 biscuiti
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Galbenusurile si 2 linguri din cantitatea de zahar se bat cu un tel pana se deschid putin la culoare.

Cafeaua se face putin mai slaba, o turnam intr-un vas mai larg sau o farfurie adanca si se lasa putin la racit.

Frisca si 2 linguri din cafeaua pe care am pregatit-o se pun pe foc si cand s-a ingrosat putin, turnam peste galbenusuri, dar nu toata o data, amestecand fara oprire. Dupa ce am incorporat toata frisca punem din nou pe foc pana cand devine o crema omogena. O transferam pe o farfurie adanca si mai amestecam cu telul 2 minute.

Margarina si restul de zahar se mixeaza pana devine pufoasa, apoi ii adaugam crema de frisca si amestecam bine.

Intr-o forma cu fundul detasabil, incepem montarea: biscuitii, pe rand, se inmoaie rapid in cafeaua calduta apoi se aseaza un strat in forma; urmeaza un strat subtire de crema, apoi altul de biscuiti si tot asa pana terminam ingredientele, ultimul strat fiind de crema. Presuram deasupra biscuiti zdrobiti si ciocolata rasa.

Se da la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti (Bolo de Bolacha)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Valentine’s Day

Postat de ancutsa

Desert tort Valentine’s Day

  Pentru blat: se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul şi gălbenuşurile. Apoi se adaugă nuca, faina şi praful de copt, amestecând de aici cu o...

Citeste continuarea

Desert tort Buturuga pentru Anul Nou 2022

Postat de mirela0911

Desert tort Buturuga pentru Anul Nou 2022

Blatul maro: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana se intaresc apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se pun galbenusurile pe rand si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2013, 00:54
la 14.08.2013, 00:59
Sa aveti viata frumoasa si sa va iubiti
Interesanta reteta
la 14.08.2013, 01:06
Multumesc mult!!!
la 14.08.2013, 07:54
la 14.08.2013, 08:17

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking