Tort de biscuiti cu ciocolata si Cointreau

Postat de dentistutza in Torturi
8 Iun 2011 | 5187 vizualizari
Tort de biscuiti cu ciocolata si Cointreau

Ingrediente

  • 1 pachet biscuiti Petit Beure
  • 2 pachete ciocolata amaruie
  • 100 gr. unt moale
  • 2 cutii smantana lichida pt frisca
  • 3 linguri zahar
  • 50 ml. Cointreau (sau alt lichior cu aroma de portocale)
  • pt. ornat: cocos razuit/ bombonele/cacao pudra/ alune nesarate

Mod de preparare

Intr-un vas dreptunghiular se aseaza primul strat de biscuiti.

Se purcede la prepararea cremei.  Ciocolata se rupe bucati si se topeste fie la bain-marie fie la microunde. Apoi se incorporeaza putin cate putin in untul moale pana la obtinerea unei creme lucioase. Se adauga lichiorul tot asa, cu grija, mixand , ca sa nu se taie.   Frisca lichida se bate la mixer cu cele trei linguri de zahar. Crema de ciocolata se combina cu frisca batuta .   

3/4 din cantitate se toarna peste stratul de biscuiti din forma.  Urmeaza al doilea strat de biscuiti, peste care se niveleaza 1/4 din crema. Se orneaza dupa plac si se da la rece pentru minim trei ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu ciocolata si Cointreau" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Leo

Postat de Constelatialeu

Desert tort Leo

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Am mixat cele 14 albusuri cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o...

Citeste continuarea

Tort 47

Postat de Constelatialeu

Tort 47

Mai intai pregatim siropul ca sa se raceasca cat timp facem crema. Punem zaharul sa se caramelizeze, adaugam apa, cu grija sa nu ne oparim, apoi lasam sa fiarba pana se topeste zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2011, 09:07
" 2 cutii smantana lichida pt frisca" cat de mari sa fie? Eu cumpar la cutie de 1kg. trebuie sa fie bun
la 08.06.2011, 09:16
Motane , cred ca din acelea de 200 ml .
la 08.06.2011, 09:22
la 08.06.2011, 09:29
la 08.06.2011, 09:37

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking