Ingrediente
Blat:
- 1 ou
- 100 g zahar
- 100 g faina
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 3 linguri cacao
- 1 lingura ness
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
- 1/2 esenta rom
Crema de zahar ars:
- 5 oua
- 800 ml lapte
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1/2 esenta rom
- 200 g zahar
Caramel:
Mod de preparare
Blat: Amestecam cu un tel oul, zaharul, laptele, uleiul si esenta de rom, peste care adaugam faina amestecata cu cacaoa,praful de copt si ness-ul. Omogenizam bine totul si lasam deoparte.
Crema de zahar ars: Mixam zaharul( si zaharul vanilat) cu ouale, peste care adaugam laptele si esenta de rom.
Caramelul: Intr-un alt vas caramelizam cele 5 linguri de zahar si lasam sa se racoreasca, apoi peste, punem compozitia pentru crema de zahar ars, iar la final adaugam compozitia pentru blat.Aceasta din urma, se va ridica la suprafata. Vasul se introduce in cuptorul preincalzit la 160° si se lasa pentru 40-45 minute.Recomand testul scobitorii :) .Lasam tortul sa se raceasca bine( nu ca mine :)) ), dupa care il rasturnam pe un platou. E absolut delicios cand e rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Kodrit Kadir"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (60)
|