Tort pentru ziua mamei..

Postat de Constelatialeu in Torturi
7 Ian 2013 | 6922 vizualizari
Tort pentru ziua mamei..

De fapt sunt doua torturi,unul peste altul,ca sa impac mai multe gusturi.Unul este clasic si celalalt diplomat..... Am sa postez mai multe imagini cu torturi,doar ornarea difera,compozitia este aceiasi...

Ingrediente

  • Blat pt.tortul clasic
  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de nuca macinata
  • 4 linguri de faina
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • Crema
  • 2 pachete unt
  • 200 g zahar
  • o ciocolata neagra (50% cacao)
  • 50 ml smantana pt.frisca
  • frisca pentru ornat
  • Pt.diplomat
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 3 galbenusuri
  • 500 ml frisca
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 3 albusuri
  • 20 g gelatina
  • fructe ( am folosit mure,visine,zmeura,ca am la congelator)

Mod de preparare

Tortul clasic: Blatul,se bat albusurile spuma cu un pic de sare,se adauga zaharul,apoi galbenusurile,nuca si faina.Se unge o forma de tort si pune compozitia si de da la cuptor,se incearca cu paiul,cand nu se mai ia nimic pe pai este gata.Intre timp facem siropul din apa+ zahar+ esenta de rom si il dam la rece.

Crema: Frecam bine untul cu zaharul pana devine o spuma cremoasa,apoi adaugam ciocolata topita pe baie de abur,impreuna cu smantana de frisca.Amestecam cu grija sa se omogenizeze bine si dam la rece crema.

Se taie blatul in trei se siropeaza si se umple cu crema,se orneaza dupa imaginatie.

Tortul diplomat:galbenusurile cu zaharul si laptele se pun pe baie de abur se amesteca bine pana se ingroasa si devine ca o ciulama.Se da la rece,nu foarte mult si se adauga galatina dizolvata in apa rece.Se amaesteca bine si se adauga abusurile batute spuma cu zaharul vanilat si apoi frisca.Alegeti forma in care vreti sa faceti tortul,o imbracati cu folie alimentara si puneti fructe,un strat de compozitie,iar fructe si tot asa pana se termina compozitia.Lasati sa se intareasca si apoi rasturnati tortul.

Ulterior am rasturnat tortul diplomat deasupra tortului clasic si l-am ornat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru ziua mamei.." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

Postat de Oana

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

Blat : Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana isi dubleaza volumul si se albesc, iar zaharul se topeste. Adauga in fir subtire uleiul,...

Citeste continuarea

Tort cu mascarpone si lapte condensat

Postat de diaconta

Tort cu mascarpone  si  lapte condensat

Am procedat la fel pentru toate cele 3 blaturi,doar la cel cu cacao,am înlocuit o parte din faina cu cacao. Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2013, 14:28
la multi ani mamei...
la 07.01.2013, 14:33
Multumesc,a fost ziua ei,in septembrie,dar pe vremea aia nu ma hotarasem sa intru aici....
la 07.01.2013, 14:39
La multi ani pentru mama!
la 07.01.2013, 14:40
Multumesc !Urmeaza in septembrie,a fost tortul asta...
la 07.01.2013, 14:45
sanatate multa!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking