Cighir în prapur

Postat de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri
2 Mai 2011 | 8742 vizualizari
Cighir în prapur

Anul acesta, pentru sărbătoarea Paştelui, am încercat o nouă reţetă de cighir, şi anume cu măruntaie de vită şi ficat de porc, învelite în prapur. O combinaţie forţată de împrejurarea că nu am mai găsit măruntaie de porc în magazin... e drept că m-am dus destul de târziu la cumpărături, din lipsă de timp.

Ingrediente

  • ficat de porc - 800 gr
  • un rinichi de vită
  • o inimă de vită
  • o limbă de vită
  • o splină
  • 3 ouă fierte tare
  • 1 ou crud
  • 100 gr smântână
  • o ceapă potrivită 
  • sare, delikat, condiment pt drob Fuchs
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • prapur

Mod de preparare

 

 Ficatul de porc l-am spălat şi l-am ţinut în lapte crud, cam o oră. Apoi l-am tăiat în bucăţi potrivite şi l-am pus la fiert.

  Splina, inima şi limba de vită le-am pus la fiert, separat, în oala minune cam o oră. De regulă limba este fiartă cînd se desprinde pieliţa de deasupra cu mare uşurinţă pornind de la vârf.

  Rinichiul l-am spălat foarte bine şi l-am tăiat pe canale şi l-am trecut de câteva ori prin jet puternic de apă rece. L-am pus apoi la fiert în apă cu două linguri de oţet.

   Când toate au fost gata fierte, le-am tocat mărunt în robotul de bucătărie, dar se pot da, foarte bine , şi prin maşina de carne.

  Tocătura am amestecat-o cu un ou crud, ceapa tocată mărunt şi călită în puţin ulei, smântâna, pătrunjelul proaspăt tocat şi condimentele.

  Apoi am uns cu unt o tava de chec şi am aşezat frumos şi cu grijă, pentru a nu se rupe, prapurul, lăsând marginile peste tavă, pentru putea acoperi compoziţia. În acesta am pus apoi o parte din tocătură, am aşezat în rând cele 3 ouă fierte tare, apoi restul de compoziţie după care am acoperit totul cu marginile prapurului.

  Am uns cu puţin gălbenuş de ou şi am data totul în cuptorul încins, cam 40-50 minute.

  A fost foarte delicios... chiar dacă nu am avut un drob de miel, tradiţional de Paşte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cighir în prapur" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Drob

Postat de Jymy

Drob

Ficatul se curata si se spala in apa rece. Se fierbe apoi si se clateste cu apa fierbinte pentru a inlatura spuma formata. Se trece prin masina de tocat ori se taie in cuburi mici. Se...

Citeste continuarea

Chiftelute de vinete si linte

Postat de Ela68

Chiftelute de vinete si linte

1. Se fierbe lintea 15 minute , apoi se pune  la scurs intr-o sita. Se lasa la racit si se pune intr-un bol. 2. Curatati vinata de coaja si taiati-o bucatele mici. Adaugati-o peste linte....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2011, 13:38
bun bun cighirul
la 02.05.2011, 13:44
la 02.05.2011, 13:53
la 02.05.2011, 14:09
bun...
la 02.05.2011, 15:01

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking