Clatite cu nuci si portocale-de post

Postat de nadea68 in Mancaruri de post
18 Dec 2013 | 5484 vizualizari
Clatite cu nuci si portocale-de post

Nu oricand avem timp sa facem un desert sofisticat...dar un desert bun si rapid cum ar fi clatitele,oricand :)

Ingrediente

  • 200 ml apa
  • 50 ml ulei
  • faina cat cuprinde
  • sare
  • vanilie
  • Pentru umplut
  • 100 g nuci macinate si prajite
  • 3 portocale
  • 3 linguri zahar
  • scortisoara
  • 1 lingura amidon

Mod de preparare

Intr-un castron punem 1/2 cantitate apa,uleiul ,vanilia si sarea ;adaugam faina si coaja razuita de la o portocala.Amestecam bine fara cocoloase si mai punem cate un pic de apa pana obtinem o crema destul de lichida asa ca pentru clatite :).

Incingem o tigaie si facem clatite.

Umplutura

Cojim cele 2 portocale ramase in asa fel incat sa nu luam si partea alba.

Taiem coaja fasii subtiri.

Intr-o olita punem la fiert coaja de portocala.Cand da in clocot lasam 2 minute si o scurgem.

Punem din nou la fiert in alta apa,si mai fierbem 2 minute dupa care o mai scurgem o data.

A treia oara coaja de portocala o punem la fiert cu 3 linguri apa si zeama  de la 3 portocale,zaharul si scortisoara.

Lasam la fiert pana se mai reduce un pic zeama.

Adaugam amidonul .amestecam repede si lasam pe foc 2-3 minute.sucul se ingroasa,devine ca un sos.

Luam de pe foc si lasam la racit.

Clatitele le umplem cu nuca prajita si acest sos din coji de portocale.

Nu va spun ce bunatate de clatite se obtin :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu nuci si portocale-de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi manastiresti (de post)

Postat de RODIMUR

Cartofi manastiresti (de post)

Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, fără a se rumeni. Usturoiul se curăță, se spală, se mărunțește și se face...

Citeste continuarea

Mancarica cu cartofi, vinete si ovaz

Postat de mihaelar63

Mancarica cu cartofi, vinete si ovaz

Pentru inceput se caleste ceapa taiata pestisori in ulei . Adugati morcovii maruntiti dupa preferinta . Sarati . Cartofii si vanata se taie cuburi si se pune la mancare ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.12.2013, 18:44
la 18.12.2013, 18:44
Wow,ce bine arata!
la 18.12.2013, 18:48
mmmmm ce bine arata!
la 18.12.2013, 18:48
multumesc,dar ce bune sunt!!
la 18.12.2013, 18:49
minunate clatite

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking