Coronita impletita cu ciocolata

Postat de Criss in Dulciuri
30 Apr 2014 | 5139 vizualizari
Coronita impletita cu ciocolata

Mereu am spus ca nu ne plac foarte tare cozonacii, insa se pare ca suntem pe cale sa ne schimbam preferintele. :) Cozonacul acesta pufos, aromat, delicios, practic s-a topit , a disparut ca prin farmec. :)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -450 g faina 000
  • -1 plic drojdie uscata
  • -1 praf de sare
  • -100 g zahar
  • -2 galbenusuri de ou + 1 ou intreg
  • -50 g unt moale
  • -3 linguri ulei
  • -150 ml lapte
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru crema de ciocolata:
  • -50 g unt moale
  • -4 linguri zahar pudra
  • -2-3 linguri cacao
  • -esenta de rom
  • -2 albusuri
  • -3-4 linguri amidon alimentar

Mod de preparare

Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios, pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit o ora.

Intre timp preparam crema. Amestecam untul moale cu zaharul pudra ,cacao, esenta de rom. Adaugam cele doua albusuri nebatute si amidonul. Amestecam bine pana rezulta o crema ptrivita, nu foarte moale, sa nu curga.

Aluatul il impartim in trei parti egale si intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara.  Ungem cu crema de ciocolata, (pe una dintre foi am presarat si nuca macinata) rulam si impletim  rulourile formate. Coronita astfel formata o asezam intr-o tava de guguluf unsa cu unt si tapetata cu faina. Ungem coronita cu galbenus, presaram zahar deasupra si lasam la dospit inca minim 30 minute, dupa care coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic 45 minute .

E foarte pufos, delicios, aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita impletita cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu cafea si Rocher Ferrero

Postat de RuxyRux

Prajitura cu cafea si Rocher Ferrero

Punem bomboanele la congelator. Facem cafeaua la aparat, daca o facem la ibric o strecuram neaparat de zat apoi o punem intr-un vas larg. Adaugam in cafeaua fierbinte untul bucatele si-l topim,...

Citeste continuarea

Desert briose cu mac, capsuni si crema de branza

Postat de Pungasa_Rogue

Desert briose cu mac, capsuni si crema de branza

Capsunile se curata de codite, se spala si se taie cubulete. Intr-un castron, se pun zaharul, untul, oul, laptele si branza si se mixeaza. Se adauga faina, praful de copt si sarea si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2014, 08:03
Frmusete pufoasa si dulce
la 30.04.2014, 08:06
Ce frumoasa este !>|
la 30.04.2014, 08:06
la 30.04.2014, 08:07
la 30.04.2014, 08:08
Ce pufosenie faina!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking