Preparăm mai întâi stratul de griș pentru prăjitură săsească cu brânză dulce și merișoare.
Punem laptele la fiert, iar când începe să fiarbă, adăugăm sarea și zahărul, amestecăm intens până la topirea acestora, apoi adăugăm grișul, în ploaie.
Amestecăm intens până când budinca de griș se îngroașă, apoi stingem focul, încorporăm untul și esența și întindem budinca în forma de copt ( 26 cm), unsă cu unt și tapetată cu zahăr.
O lăsăm să se tempereze ușor, acoperită cu o folie direct peste ea, să nu prindă crustă.
Pregătim stratul de brânză și coacem prăjitura
Sfărâmăm brânza într-un bol.
Peste brânza sfărâmată adăugăm, pe rând: zahărul, sarea, apoi untul topit, ouăle, făina și merișoarele.
Omogenizăm bine compoziția și o lăsăm să se odihnească 3-4 minute.
Întindem crema de brânză peste stratul de griș și coacem prăjitura săsească cu brânză dulce și merișoare, pentru 35-40 de minute, la 180 de grade C.
O lăsăm apoi să se răcească, o pudrăm cu zahăr și o porționăm.
Nouă ne-a plăcut mult, sper să vă placă și vouă!